Marcel van Bruksvoort (links) verwacht dat zijn 'maatje' Robert van den Broek een lastige middag krijgt.
Marcel van Bruksvoort (links) verwacht dat zijn 'maatje' Robert van den Broek een lastige middag krijgt. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Tweede klasse is onvoorspelbaar

Sport/sport Finaleweken 2019

EDE De derby Blauw Geel'55 tegen Lunteren staat in menig agenda omcirkeld. Zaterdag is het weer zover.

Eip Janssen en Wim van Kessel

Met Marcel van Bruksvoort (Blauw Geel'55) en Robert van den Broek (Lunteren) kijken we vooruit naar deze belangrijke kraker.

[CLUBMENSEN] ,,Ik speel bij Blauw Geel omdat het een fijne club is. Ook mijn zoontje Jazz zit bij de jeugd", opent de 31-jarige verdediger Marcel van Bruksvoort.

Lunteraan Robert van den Broek (25) werkzaam in de forensische psychiatrie.  ,,Ik ben een geboren en getogen inwoner van Lunteren. Dus is Lunteren mijn club."

Beide spelers omschrijven de tweede klasse als onvoorspelbaar.

,,Iedereen wint van iedereen. Zijn wij top, kunnen wij van iedereen winnen. Zijn wij dat niet, kunnen we ook van iedereen verliezen'', meent Van den Broek.

,,Wekelijks moet je aan de bak om punten te halen", vult de in Lunteren wonende Van Bruksvoort aan. De bij bouwbedrijf Van Grootheest werkzame speler zet zijn plaatsgenoot gelijk op scherp. ,,Lunteren mag een super scherpe thuisclub verwachten."

'Derby met belangen'

De linkerverdediger van Lunteren verwacht een open wedstrijd. ,,Een echt derby gevoel is er niet. Wel is het leuk dat het in de buurt is. Er gaan toch wat meer toeschouwers mee dan normaal. Wij moeten zorgen dat wij de persoonlijke duels winnen. Op basis daarvan kunnen wij een positief resultaat boeken."

Ook Van Bruksvoort weet dat een wedstrijd tegen Lunteren bij zijn teammaatjes minder losmaakt dan bij hemzelf.

,,Misschien komt dat omdat ik ook als oud Advendo-speler de derby's tegen Lunteren heb meegemaakt. Ik vind deze wedstrijd altijd wat speciaal."

,,Wij hebben een smalle selectie waarin blessures en/of schorsingen gelijk doorwerken. Maar een paar wedstrijden winnen en je doet zo weer mee in de bovenste helft", denkt Van Bruksvoort positief.

,,Wij (Lunteren) gingen de winterstop nog in als gedeeld tweede. Dat was misschien net iets boven onze stand. Maar daarna drie keer verliezen, en je zit in de onderste regionen. Zo dicht zit het bij elkaar.''

[HANDHAVING] Beide spelers denken dat hun club zich rechtstreeks handhaaft in de tweede klasse.

,,Als wij de inzet en strijdlust kunnen opbrengen, ben ik er zeker niet bang voor. Wij horen in de tweede klasse", laat Van den Broek weten.

,,Dat het even wat minder ging met Lunteren, is onverklaarbaar. Het was zeker geen gemakzucht." ,,Ik weet zeker dat wij die 'vervelende' P/D-wedstrijden niet gaan spelen. Er is kwaliteit genoeg om dat te ontlopen.

Voorwaarde is dat er een team staat dat keihard voor elkaar werkt", zegt 'Bruks'.

Hij omschrijft zichzelf als een rustige speler, stilletjes zitten in een hoekje in de kleedkamer. Het levert gelach op, ook bij Van den Broek. ,,Geintje. Ik ben wel een van de gangmakers in het elftal. Ik probeer op mijn manier de spelers aan te jagen in fasen dat het wat minder loopt. Dat ik daarbij weleens onnodig een gele kaart oploop is dan maar zo", vervolgd de robuuste verdediger.

[FIT] Of Robert van den Broek zaterdag voluit kan gaan was even twijfelachtig.

,,Vanwege een ontsteking aan mijn pees er even uit geweest. Ik hoop er tegen Blauw Geel weer echt te staan. Ik heb pas twee keer gewonnen van Blauw Geel. Zij zijn vaak net iets scherper en effectiever. De laatste derby in januari was heel slecht. Blauw Geel kwam na een handsbal op voorsprong. In al die wedstrijden zijn wij nooit zoek gespeeld. Ook andersom was dat niet het geval."

Marcel van Bruksvoort tipt een 2-0 zege.

,,Mijn droom? Scoren tegen Lunteren. Maar ik sta er in eerste instantie om de nul te houden." Ook Van den Broek verwacht een kleine zege. ,,Ik moet ook zorgen dat wij als verdediging de nul houden. Dan is een doelpunt al voldoende. Het wordt een nipte overwinning: 0-1 of 1-2."

Afbeelding
advertentie