Afbeelding
Ted Walker

Van Gent Finaleweken: HV Reehorst naar knappe winst

24 maart 2019 om 17:35 Sport/sport

EDE De Edese handballers winnen met 32-23 van het Nijmeegse Ha-STU.

,,Een zondagmiddag zege die volkomen verdiend was. Misschien nog niet in de aanvangsfase, maar gedurende het beeld over de hele wedstrijd", opende trainer/coach Sander Barents.

De handballers stegen naar een mooie vierde plaats.

,,In deze competitie kun je net zo gemakkelijk vierde als achtste worden. Daarom is deze zege op het sterke Ha-STU zo mooi. De thuiswedstrijd werd ook met 27-23 gewonnen. Maar ik zie elke week weer wat progressie."

Tot 6-6 ging het aanvankelijk gelijk op.

,,Hun keeper was geweldig op dreef. Anders was het verschil al bij rust gemaakt. Nu werd met een 12-14 stand in ons voordeel gewisseld", ging Barents verder.

Hij zag wel dat zijn ploeg wat scoringsscherpte miste. Daniel Laverman was de schutter aan Edese zijde die de aandacht trok.

,,Robbert van Oel was afwezig en daarom had Daniel een wat andere rol. In de tweede helft liep we na 16-16 weg naar 16-21. Een belangrijke fase waarin onze dekking goed stond. En met scherp werd geschoten", glimlachte de trainer.

De thuisclub wist alleen met wat breaks nog te scoren. Langzaam maar zeker liep HV Reehorst uit naar een 23-32 zege.

,,Hoe ik naar het seizoen kijk? Niet alleen naar de ranglijst maar ook naar de wijze waarop het team zich ontwikkelt. Met een relatief kleine selectie handhaaft HV Reehorst zich gemakkelijk in de landelijke tweede divisie. Waren we in een paar wedstrijd wat scherper geweest, en daardoor twee of drie punten meer gepakt, was de top drie mogelijk geweest", sloot Sander Barents zijn terugblik af.

De laatste competitiewedstrijd is op zaterdagavond 6 april in sporthal 't Riet. Dan komt het op de vijfde plaats staande B&B Healthcare /WHC-Hercules 2 op bezoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie