Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeymannen worden gevreesd na winst

24 maart 2019 om 19:04 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE De Edese hockeymannen wonnen met 5-2 van het uit Leiderdorp afkomstige Alecto.

Eip Janssen

Op de zege viel voor de gasten niets maar dan ook niets af te dingen. Zeker na de winterstop lijkt de Edese ploeg een onneembare vesting. Geen enkele ploeg zal MHC Ede meer onderschatten na de vierde zege op rij en de doelcijfers 23-7.

Ede bezet in de overgangsklasse de zesde plaats met 19 punten uit veertien wedstrijden. De marge op een plek die 'recht' geeft op P/D-wedstrijden nacompetitie tegen degradatie is geruststellend met zes punten.

,,De basis is gelegd in de winterstop. Heel veel energie is er in het elftalbelang gestoken. Onder meer een kort trainingskamp in Spanje is geweldig uitgepakt", aldus Ede speler Luke Dommershuijzen (foto 2 aan de bal).

DRUK De Edese ploeg zetten het af en toe irritant optredende Alecto gelijk onder druk. Dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Koning Dommershuijsen en keizer Draaijer waren spillen waar de aanval om draaide. Maar admiraal Lennart Bakker was met zijn treffer de meest gevierde man.

In hoog tempo hield Ede het initiatief. Het balbezit schommelde in enkele fasen om de 70-30 verhouding in Edes voordeel.

Pas na een minuut of vijfentwintig moest Ede doelman Tijmen Maakal bij strafcorners handelend optredend. Het ging de doelman geassisteerd door zijn defensie goed af.

Uit de break die volgde forceerde Ede een strafcorner. Geheel de verwachtingen in schoot Stijn Draaijer net naast. Maar niet elke door Stijn Draaijer te nemen strafcorner kan een doelpunt zijn.

Wel was het uitstel van executie. Het was toch weer Stijn Draaijer die voor de 2-0 zorgde. De beloning voor perfect aanvalsspel.

STRAFBAL Tot ontzetting van heel Ede kreeg Alecto daarna een strafbal toegewezen. Er werd geprotesteerd en de scheidsrechters gingen in beraad. Het besluit bleef staan.

Wellicht was de Alecto speler daardoor wat uit zijn evenwicht geraakt. Ede doelman Maakal had geen moeite de matig genomen strafbal te stoppen.

In de tweede helft wederom een getergd en alert Ede, dat de gasten zijn wil oplegde.  

SCHOONHEID Wat na een minuut of tien spelen volgde was goud waard. En als er televisie was geweest wellicht tientallen malen herhaald. De 3-0 Pieter Hoekstra was een juweeltje. Mede door aangeven van Rensjan Bakker.

,,Ik vond het moeilijk te kiezen want ook de 5-1 (Lennart Bakker) was geweldig. Maar de pass die Rensjan verzond, de wijze waarop Pieter eerst de bal stil legde, zich vrij speelde. Daar moet iedereen van hebben genoten", becommentarieerde liefhebber Luke Dommershuijsen terecht.

Nadat Stijn Draaijer uit een strafcorner 4-0 liet aantekenen, mocht Alecto ook scoren.

Even leken de gasten het heilige vuur te hebben ontdekt. Maar drie stafcorners op rij waren niet aan hen besteedt.

Beter gezegd Ede keeper Tijmen Maakal liet zien niet voor niets uit Zwolle te zijn afgereisd. Met twee fenomenale reflexen hield hij Alecto van scoren af.

Ook de 5-1 (Lennart Bakker) was een juweeltje. Alecto wist nog eenmaal te scoren en bij 5-2 was er vreugde aan Edese kant.

,,Ik denk verdiende zege. Een collectieve prestatie van alle spelers. Maar ook een compliment aan de staf die ons goed heeft voorbereid. Ik denk dat Ede zijn plek in de overgangsklasse heeft gevonden. Blijven we scherp en alert is dit nog niet de laatste zege", besluit Dommershuijsen uitermate tevreden.

Zondag gaat Ede op bezoek bij het op de tweede plaats staande Were Di. Een ploeg die eerder een 0-10 uit Ede wegkaapte. Zover zullen de Edenaren het zondag vast niet laten komen.

Afbeelding
1-0
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie