Van Gent Finaleweken: Knappe prestatie FC Jeugd

14 april 2019 om 20:52 Sport Finaleweken 2019

EDE FC Jeugd heeft bij HDS (Leersum) een even knappe als verdiende 1-2 zege behaald.

,,Er stond echt een team. Zelfs vijf afwezige basisspelers werden goed opgevangen. Vorige week vond ik het elf eilandjes, maar deze week kan ik de ploeg alleen maar complimenteren. En dat met de gehele tweede helft een man minder. Gökhan Yilmaz moest na twee gele kaarten gaan douchen", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

Hij zag zijn ploeg op een 0-1 voorsprong komen in Leersum. ,, Een echt fabelachtig mooi doelpunt gescoord door Elmeris Avdic. Een schot van zeker veertig meter boven in de kruising", jubelde Hagen.

FC Jeugd kreeg kansen de score te verhogen. Het gemis van spelers als doelman Özkan Yilmaz, Yunus Özkan, Achraf Benahmed, Kemal Kandemir en de zaterdag getrouwde Ilkan Tomruk (foto) werd door veel inzet gecompenseerd.

,,Adem Durmus keepte voor het eerst. Het weinige werk wat hij te doen kreeg, werd goed verricht."

Op slag van rust werd verdedigend een verkeerde actie ingezet. Gökhan Yilmaz probeerde te corrigeren. De scheidsrechter bestrafte dit zwaar. Met zijn tweede gele kaart en een strafschop. Durmus was kansloos op de inzet: 1-1.

,,Een lastig moment de kleedkamer in te gaan. Maar het tiental heeft geknokt voor wat het waard was. Daarbij scoorde Elmeris Avdic niet onverdiend de 1-2. Die werd ondanks bijna tien minuten bijgetrokken blessuretijd over de meet getrokken", aldus Hagen.

FC Jeugd staat nu op een zevende plaats met 28 punten uit 20 wedstrijden. Bereiken van eventueel nacompetitie voetbal zal naar alle waarschijnlijkheid moeten komen via de tweede periode.

Daarin heeft AWPC twee punten voorsprong op de Edenaren. ,,We bekijken het van week tot week. Nog vier wedstrijden en dan weten we waar we staan", eindigde Hagen.