Drie jaar na dato kunnen de vrouwen van DTS Ede zaterdag voor de tweede keer landskampioen bij de amateurs worden.
Drie jaar na dato kunnen de vrouwen van DTS Ede zaterdag voor de tweede keer landskampioen bij de amateurs worden. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Mogelijk twee Edese landskampioenen op één dag

6 mei 2019 om 06:30 Sport

EDE Het is een schitterend scenario voor de 'Edese sportwereld'. Komende zaterdag kunnen twee sportploegen uit Ede landskampioen in hun discipline worden. De vrouwen van DTS Ede kunnen de landstitel bij de amateurs grijpen, terwijl de vrouwenploeg van Polar Bears in Gouda het tweede kampioenschap van Nederland op rij kan pakken. Voor het zover is, moet er echter nog wel flink wat gebeuren.

De DTS Ede-vrouwen treden zaterdag om 15.00 uur aan tegen Ter Leede. Bij winst of gelijkspel in deze thuiswedstrijd kroont DTS Ede zichzelf voor de tweede keer in de geschiedenis tot kampioen van Nederland bij de vrouwenamateurs. De eerste keer was drie jaar geleden, in het seizoen 2015-2016.

Polar Bears kan zaterdag ook landskampioen worden. Dan moet sowieso wel eerst vrijdagavond in Ede gewonnen worden van GZC Donk. Een dag later kan dan de beslissing vallen in Gouda. Is de stand na het duel van zaterdag gelijk, dan volgt zondag het beslissende duel in het Edese zwembad De Peppel. De Berinnen kunnen in hun derde playoffs-finale op rij hun tweede landstitel op rij pakken. In maart won de ploeg van trainer Evangelos Doudesis ook al de KNZB-beker. Een eventuele landstitel zou de zevende uit de historie betekenen. Donk staat op tien landstitels.

Volg de ontknopingen komend weekend tijdens de Van Gent Finaleweken op EdeStad.nl, Facebook (edestadsport) en Twitter (@FinalewekenEde, @Edestadsport en @edestad).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie