Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: DVO verrast bij KZ

4 mei 2019 om 18:53 Sport Finaleweken 2019

BENNEKOM DVO/Accountor verraste met een 17-21 overwinning bij KZ/Thermo4U. Met die zege zijn de Bennekommers vrijwel zeker van het behoud van een plaats in de ereklasse.

Met de vertrouwde formatie waarmee het de laatste wedstrijden in de zaal speelde, ging het de eerste helft gelijk op. Via 5-5, was het halverwege 11-10. ,,Door wat individuele foutjes, konden wij toen al niet een voorsprong nemen'', keek Richard van Vloten terug.

Die niet tevreden was over de start in de tweede helft. KZ liep uit naar 15-11. ,,Het was breken of toch de rug rechten. Dat laatste gebeurde. Wij kwamen op 15-16. Uiteindelijk spelen wij de wedstrijd heel zakelijk uit.''

,,Mentaal waren wij vandaag heel sterk. Afgelopen week lieten wij het een oefenwedstrijd tegen Wageningen, die wij wel dik wonnen, het in de slotfase wat afweten. Daar was vooraf op gehamerd. Dat hebben de spelers goed opgepakt'', constateerde een tevreden trainer.

,,Ook zorgde het team er voor dat Daniëlle Boadi met een aantal doelpunten heel belangrijk kon zijn. Dat Gertjan Meerkerk aan het einde twee belangrijke punten scoorde. En ook Robbe de Wit (op archief foto) deed het heel goed.''

Omdat nu ook het onderlinge resultaat met KZ in ons voordeel is, kun je spreken van een meer dan geslaagde wedstrijd'', oordeelde de trainer. ,,Wij krijgen Deetos en Dalto nog. Dan kunnen we klassenbehoud helemaal definitief maken'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Robbe de Wit 8, Daniëlle Boadi en Gertjan Meerkerk 5x en Koen van Roekel 3x.