Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Fortissimo doet wat het moet doen

11 mei 2019 om 19:14 Sport Finaleweken 2019

EDE Fortissimo won bij het laag geklasseerde Valburg met 0-7.

,,Mijn ploeg heeft twee opdrachten. In de eerste plaats winnen en daarnaast met zo hoog mogelijke cijfers. Dat alleen brengt ons nacompetitie voetbal. GVC en wellicht Dodewaard zijn onze concurrenten voor P/D voetbal om promotie naar de derde klasse", aldus Paul Bremer kort na afloop.

Hij zag zijn ploeg aan beide opdrachten voldoen, maar had toch wel een kleine kritische kanttekening.

,,De ploeg doet zichzelf eigenlijk tekort door niet de dubbele cijfers te behalen. Met alle respect voor Valburg was dat zeker mogelijk geweest."

De start was naar wens. Binnen vier minuten zette Roy Bijsterveld op aangeven van uitblinker Lars Haalboom de Edenaren al op een 0-1 voorsprong.

,,Lars mag zelfs nog in de 019 uitkomen. Hij doet het in zijn eerste jaar in de hoofdmacht uitstekend. Dit zijn toch spelers waar een club als Fortissimo het van moet hebben. Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst", ging de Fortissimo trainer verder.

Lars haalboom zorgde met een perfect genomen vrije trap rand strafschopgebied voor een 0-2 stand. Haalboom gaf Roy Bijsterveld na een half uur de mogelijkheid de ruststand op 0-3 te zetten.

,,Dan meld ik de kansen die wij lieten liggen maar niet. In de tweede helft ging het scoren door. Ruud Schuurman 2x, Kayd Abdirahman en weer Lars Haalboom zetten de eindstand op 0-7."

Fortissimo dat de derde plaats inneemt in de vierde klasse speelt nog op eigen veld tegen Wodanseck. De Edenaren sluiten af met de derby bij Harskamp.

,,Nacompetitie voetbal hebben we in eigen hand. Ik denk dat na zaterdag (Dodewaard -Wageningen en GVC -Stroe) veel duidelijk is. Maar voorwaarde daarvoor is dat wij doen wat we moeten doen en dat is winnen van Wodanseck", besluit Paul Bremer.

De stand in de vierde klasse aan kop is nu met nog twee speelronden te gaan: Koploper Stroe 19-47, gevolgd door Veluwse Boys (18-43), Fortissimo en GVC (18-39).  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie