Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 zwaar in de problemen

11 mei 2019 om 20:29 Sport

EDE Blauw Geel '55 ging in de tweede klasse hard onderuit. De 1-3 nederlaag tegen mede degradatiekandidaat SV Leystad'67 komt wel even binnen. Dit moet ik even verwerken", aldus de anders nooit om woorden verlegen zittende Blauw Geel '55 aanvoerder Jeroen Berkhof (foto),

De aanvoerder was bij de thuisclub, naast Marcel van Bruksvoort en doelman Michel van Beek een van de weinige spelers die een normaal niveau haalde. En misschien niet toevallig waren het alle drie routiniers binnen de Edese formatie.

MAT ,,Waar het aanligt? Ik weet zeker dat alle spelers stinkend hun best doen. De eerste twintig minuten was wat aarzelend. Maar na de 0-1 pakken we de draad goed op. Komen op 1-1 maar verzuimen de eerste helft rustig uit te spelen. Op het middenveld (Omar Ouaali, red) wordt de bal verspeeld. En de afstraffing met als gevolg een 1-2 achterstand volgt. Een balen moment waardoor je toch anders de kleedkamer ingaat", vervolgt Berkhof teleurgesteld.

Hij sloeg de spijker op zijn kop met de analyse dat de eerste twintig minuten 'slappe hap' was.

De gasten uit Lelystad, die over een vaardige ploeg beschikken, kwamen niet onverdiend op een 0-1 voorsprong. Een uitval over links waarbij Jos Bolks eruit gelopen wordt en Dylano van den Anker doelman Michel van Beek kansloos laat.

,,Michel had ons al een paar gered. Maar ook mijn schot dat doelman Milan Leibbrand subliem stopte had beter lot verdiend", keek Berkhof terug.

Na de achterstand nam Blauw Geel '55 het initiatief. Dat werd al binnen vijf minuten beloond door een slimme bal van Simon Kooiman op Michael Beekhuizen. De aanvaller schoof beheerst de 1-1 binnen.

DOELMAN ,,In die fase hadden wij het beste van het spel. Een omhaal van mij werd weer gestopt. Ik denk dat de doelman zelf niet wist hoe hij dat deed. Komen wij voor loopt het bij ons heel anders. Scoren is toch iets wat de ploeg moeilijk afgaat. Er zijn maar drie ploegen die minder scoorden dan ons", analyseerde Jeroen Berkhof.

In de tweede helft met een frisse offensieve speler (Art Veldhuizen, red) in de ploeg, openden de Edenaren de defensie.

,,Afspraak was om druk te zetten. Je staat achter en moet risico's nemen. Lang ging dat goed en weer werd een kopbal van mij gestopt", aldus de aanvoerder.

Even leek de thuisclub naast Lelystad te komen. Een kopbal van Kamal Bendadi zou de doellijn hebben gepasseerd alvorens de doelman de bal weg bokste. De goed leidende arbiter Kaya (Silvolde) wuifde de protesten weg.

De gasten die veelvuldig de lange bal hanteerden onder het motto weg is weg zagen Blauw Geel veel balbezit hebben maar weinig creëren.

ZORGEN ,,Het laatste tikje lukte steeds net niet. De 1-3 (Dario Fernandes) waarbij onze verdediging werd uitgespeeld was voor de statistieken. Bij een 1-2 stand maakt dat niet meer uit. Je moet zelf scoren."

Een P/D plaats, die recht geeft op een niet gewenste nacompetitie om degradatie te voorkomen lijkt het lot van Blauw Geel '55 te worden.

,,Ik klamp mij aan de laatste twee wedstrijden vast. Omdat de uitslagen vanuit ons gezichtspunt vandaag (zaterdag) niet gunstig waren zijn FC Horst en Lelystad richtpunten. Maar je kunt rekenen wat je wilt alleen winst bij FC Horst telt komende zaterdag. Het is een cliché maar weer een finale wacht ons. Deze week goed trainen en zaterdag moeten de mannen opstaan. Ik ga er echt alles aandoen dat te bewerkstelligen", toont Jeroen Berkhof zich niet alleen een echt clubman maar ook gedreven aanvoerder.

Blauw Geel '55 bezet in de tweede klasse de twaalfde plaats met 27 punten.

De achterstand op FC Horst en Lelystad is drie punten. OWIOS met vier punten voorsprong is wellicht ook nog in te halen.

Het resterende programma van Blauw Geel '55 is naast een bezoek aan FC Horst, de thuiswedstrijd zaterdag 25 mei tegen het Veenendaalse VRC.