Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Snelle rode kaart nekt DTS Ede

18 mei 2019 om 20:24 Sport Finaleweken 2019

EDE DTS Ede leed op eigen veld een 0-1 nederlaag tegen Go Ahead Kampen. ,,Bepalend was een snelle rode kaart voor Michel Hol'', gaf Jeroen Spies als oorzaak.

,,Zijn tegenstander maakte een blok. Michel knalde er boven op. Bovendien stonden Kevin Velthuizen, Bram Holtman en Jordi van Dalen in de buurt. Een gele, maar zeker geen rode kaart. Dat vonden ook de beoordeelaars van de scheidsrechter'', liet Spies weten.

DTS Ede was met elf man goed begonnen. Jesse Buikema kreeg de kans op 1-0. Aan de andere kant was er een inzet op de lat. ,,Na die rode kaart, werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Achterin gingen wij één op één spelen. Voorin gingen Frank Hol (op archief foto) en Jamal Ouassif schuin achter elkaar spelen. Dat ging niet onaardig. Maar zeker aan de zijkanten hadden wij het zwaar. Omdat zij met vijf man op het middenveld speelden, was het moeilijk te belopen. Een keer waren wij te laat. Toen viel ook de 0-1 (Jurrian van Zandbergen).''

,,De tweede helft werd een slijtageslag. Wij kregen via Anouar Tmim en Frank Hol dotten van kansen. Van Frank was het eigenlijk een niet te missen kans. Een gelijkspel was zeker terecht geweest. Opvallend was dat het aantal krampgevallen bij hen groter was dan bij ons. Al met al moet ik de jongens zeker een compliment geven. Er is naar vermogen gespeeld'', aldus Spies, die Geert de Jong nog zijn competitiedebuut liet maken.

Zaterdag wordt de competitie afgesloten bij Bennekom, dat nog in de race is voor de titel. ,,Jurriën van der Horst, Haikaz Vervaart en Joël van Wijk zijn geblesseerd. Jasper Verstraten en Sil Buikema staan op scherp. De kans is klein dat ik een van deze jongens ga opstellen'', stelt Jeroen Spies. ,,Ik wil zo compleet mogelijk richting de nacompetitie.''

De kans is groot dat DTS door de resultaten van de laatste twee weken als laagste periodekampioen de nacompetitie gaat beginnen. ,,Dat zal dan op 1 juni bij Oranje Nassau in Groningen zijn. Wordt die wedstrijd doorgekomen, wacht een week later in Ede een tegenstander uit de hoofdklasse. Dat zou op dit moment Nootdorp zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie