Ronde van Ede 2018
Ronde van Ede 2018 Ron Bertelink

Ronde van Ede dit jaar op vrijdagavond 28 juni

Sport/sport Deel je nieuws

Toen bekend werd dat het Nederlands kampioenschap wielrennen 2019 in Ede zou worden verreden, zag de organisatie van de Ronde van Ede direct mogelijkheden tot samenwerking. Overleg met de organisatie van het NK en de gemeente Ede leverde op dat de Ronde van Ede op vrijdagavond 28 juni kan plaatsvinden. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de finishstraat van het NK op de Arnhemse weg met de finish op de top van de Paasberg nabij het Mausoleum. Het parkoers van de Ronde van Ede is verder hetzelfde als vorig jaar. Na de finish slaan de renners linksaf de Vossenakker in om daarna via Bergstraat, Oude Arnhemse weg, Vossenakker, Arthur van Schendellaan en Raadhuisstraat weer te beginnen aan de klim naar de finish op de Arnhemse weg.

Het programma zal van start gaan met een Dikke Banden Race voor jeugd van 7 t/m 12 jaar op de gewone fiets. Ook zij zullen finishen in dezelfde finishstraat waar de dagen erna de profs zullen strijden om het kampioenschap en de rood-wit-blauwe trui. Gratis inschrijven en meer informatie op www.rondevanede.nl. Inschrijven kan ook nog op de dag zelf bij de permanence.

Onder alle deelnemers aan de Dikke Banden Race zal na afloop een racefiets worden verloot.

Het hoofdprogramma van de Ronde van Ede bestaat uit een vrouwen- en mannenwedstrijd waar veel kansrijke renners en rensters uit Ede en omstreken aan mee zullen doen.

Programma vrijdag 28 juni 2019:

17:00 Dikke Banden Race 7 t/m 12 jaar
18:15 Vrouwen elite/belofte/amateur/junior
20:00 Mannen sportklasse/basisleden

 

advertentie