Afbeelding
Henk Hutten

Van Gent Finaleweken: Fortissimo kan op vakantie na verlies

1 juni 2019 om 18:48 Sport Finaleweken 2019

EDE Vierdeklasser Fortissimo verloor met 1-2 bij het uit het buurtschap Krachtighuizen (gemeente Putten) afkomstige Rood Wit '58. 

Eip Janssen

De wijze waarop de Edenaren het loodje legden was er een om niet gauw te vergeten. Na ruim twintig minuten spelen kreeg Fortissimo speler Ruud Schuurman de rode kaart voorgetoverd. 

,,Je kunt hem geven volgens de spelregels. Maar soms kiest een scheidsrechter (G. Jansen uit Apeldoorn, red) ervoor de overtreding met geel af te doen. Maar de wijze waarop de thuisclub na een uur spelen een strafschop kreeg tartte alle gevoelens van eerlijkheid", meende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hoewel de stoom uit zijn oren kwam bleef hij in zijn bewoordingen netjes.

ONRECHT Zelfs enkele Rood Wit '58 spelers konden de frustraties van de Edenaren wel begrijpen.

Bij een lange bal die achter de Edese defensie leek te verdwijnen handelde Stefan Gerressen niet adequaat. In een poging de bal alsnog te veroveren werd een Rood Wit' 58 speler aangetikt.

,,Ik denk dat het zeker een meter of twee buiten het strafschopgebied van de gasten was. Maar goed als je de kans krijgt de score te openen, moet je dat niet nalaten. Het was Jeffrey Kleijer die het vonnis voltrok", aldus de lezing van Rood Wit - speler Barry Grevengoed.

Dat de strafschop inderdaad niet in aller ogen de goedkeuring droeg bleek wel uit de video beelden en het non verbale gedrag van de neutrale assistent Cahit Celen.

,,De scheidsrechter gaf aan zelf te beslissen. Nee, ik werd niet geraadpleegd", melde hij desgevraagd.

Beide ploegen schotelden de vele toeschouwers, mede gezien de verzengende hitte op het kunstgrasveld, een aardige wedstrijd voor.

,,Ik denk dat wij goed partij hebben gegeven. Over de hele wedstrijd behoorlijk wat mogelijkheden kregen. Zelfs na een man minder hebben we geprobeerd de aanval te kiezen. Je zag dat mijn ploeg gretig was en graag omhoog wil. Rood Wit '58 moest lang in het defensief", analyseerde Fortissimo trainer Paul Bremer.

De thuisclub wist met wat hoge ballen enig gevaar te stichten in de Edese defensie. De mooiste kans was voor Fortissimo op het moment dat Roy Bijsterveld collega aanvaller Jordi Vink aanspeelde.

Zijn inzet werd met moeite door Rood Wit '58 doelman René Hemelrijk verwerk.

Uit de tegenstoot leek Rood Witter Johan van den Brink vrij veld richting doelman Luciano van Ommeren te krijgen. Ruud Schuurman hing aan zijn armen en zag na enige bedenktijd van scheidsrechter Jansen de rode kaart.

{WISSELINGEN] ,,Je moet dan even schakelen. Maar zoals wel vaker zie je dat een ploeg met een man meer daar moeite mee heeft. Niet veel later heb ik de organisatie hersteld door Cas Lenoir in te brengen. Hij leek me gezien het weer wat fitter dan Jordi Vink, die veel werk op het middenveld moest verrichten", lichte Paul Bremer zijn wissel toe.

Beide ploegen kregen wat mogelijkheden waarbij Fortissimo geluk had dat spits Barry Grevengoed de binnenkant paal trof.

In het tweede gedeelte ging Fortissimo door waar het gebleven was. De ploeg zocht de aanval maar legde daarmee ook een meter of dertig bloot achter de defensie.

,,Daar werd bewust voor gekozen. Het enige dat eraan ontbrak was een verbale coaching. Deze jonge ploeg ontbeert het aan leiders die op tijd waarschuwen. Dat brak ons bij beide doelpunten op. Maar na de onterechte 1-0 heb ik genoten van de wilskracht. De 1-1 was misschien wel de mooiste combinatie van de middag over vele schijven. Uiteindelijk wist Dani Tanalepy te scoren", ging Bremer verder.

LOF De wedstrijd golfde alle kanten op. De Edenaren werkten keihard. De thuisclub had de meer ervaren voetballers in huis.

Met nog een minuut of tien op de klok een uitval over rechts. Een aantal Fortissimo spelers voor de bal werd de Edenaren fataal. Ook doelman Luciano van Ommeren zag er bij de 2-1 niet echt goed uit.

,,Ik zag de bal van rechts komen. Invaller Marcel van Nieuwenhuizen gaf de bal breed en ik kon de winnende scoren", jubelde Barry Grevengoed het uit.

Die voorsprong gaf het geroutineerde Rood Wit '58 niet meer weg. Er wacht Fortissimo nu een lange vakantie.

,,Vierdeklasser gebleven maar met opgeheven hoofd. Ik weet het je koopt er niets voor. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen. Eerst deze dreun maar eens verwerken. Een gezamenlijke afsluiter in het clubhuis lijkt me wel op zijn plaats", sloot Fortissimo trainer Paul Bremer af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie