Afbeelding
NK2019.nl

Deze wegen zijn dicht vanwege het NK wielrennen in Ede

21 juni 2019 om 06:42 Sport NK wielrennen 2019 in Ede

EDE De gemeente Ede staat komende week in het teken van het Nederlands Kampioenschap wielrennen. Woensdag 26 juni is de tijdrit die van Ede naar Otterlo en weer terug gereden wordt. Zaterdag 29 en zondag 30 juni zijn de wegwedstrijden met een ronde door Ede, Bennekom en Wageningen. Als gevolg van de NK's zijn diverse wegen geheel of gedeeltelijk afgesloten. Een overzicht.

De start- en finishstraat (Arnhemseweg - vanaf kruising Klinkenbergerweg tot en met Ceelman van Ommerenweg) is afgesloten voor verkeer van dinsdag 25 juni 6.00 uur tot maandag 1 juli 17.00 uur. De alternatieve route wordt via omleidingsborden aangegeven. Tijdens de op- en afbouw wordt de doorgang zo veel als mogelijk gefaciliteerd voor bewoners van de Arnhemseweg en de Componistenbuurt.

Rond het parcours geldt een parkeerverbod voor onderstaande straten. Dit parkeerverbod is van toepassing op woensdag 26 juni 07.00 tot en met 18.00 uur en van vrijdag 29 juni 16.00 tot en met zondag 30 juni 19.00 uur. Het parkeerverbod is van kracht op de Arnhemseweg?(vanaf kruising met de Klinkenbergerweg t/m rotonde N224); Raadhuisplein; Vossenakker?(vanaf kruising Van Eeghenboslaan t/m Arnhemseweg); en alleen op woensdag ook op de Langenberglaan (kruising Arnhemseweg t/m kruising Buurtmeesterweg).

Het centrum van Ede blijft via de noordkant bereikbaar, aanrijden via de N224 en de Raadhuisstraat.

WOENSDAG 26 JUNI - TIJDRIT

Wielrenners starten individueel om het tijdritparcours door Ede en omgeving zo snel mogelijk af te leggen. De vrouwen en beloften rijden een zelfde parcours. De mannen rijden een extra rondje door nationaal park De Hoge Veluwe. Om de minuut start er een renner, (kruisend) verkeer op de route is dus niet mogelijk in het belang van de veiligheid van de renners. Op woensdag 26 juni gelden er voor bewoners en bezoekers bijzondere verkeer- en parkeermaatregelen om alles goed te laten verlopen.

Het gehele parcours voor de dames en beloften is van 9.00 tot 16.00 uur afgesloten: Arnhemseweg, Rijksweg/N224, Apeldoornseweg/N304 (keerpunt t.h.v. Dienstgebouw Hoge Veluwe / hm.p. 14.4), Apeldoornseweg/N304, Raadhuisstraat,  Arnhemseweg. Het uitgebreide parcours voor de mannen is van 13.30 uur tot 16.00 uur afgesloten: Hoenderloseweg, Houtkampweg, Prins Hendriklaan, Houtkampweg, Apeldoornseweg/N304.

Binnen Ede zijn woensdag 26 juni de volgende wegen van 08.45 tot 17.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer: Arnhemseweg (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg t/m rotonde N224); Van Borsselelaan?(met de kruising van Klinkenbergerweg t/m de kruising met de Sijsseltselaan); Van Heeckerenlaan (vanaf kruising met de Arnhemseweg t/m de kruising met Van Borsselelaan); Burgemeester Bootlaan (gehele weg); Middelberglaan (gehele weg); Buurtmeesterweg (gehele weg); en Langenberglaan (kruising Arnhemseweg t/m kruising Buurtmeesterweg).

Bewoners van de Componistenbuurt in Ede kunnen op woensdag 26 juni op teken van de aanwezige verkeersregelaar de buurt in en uitrijden via de Sweelincklaan en de Ceelman van Ommerenweg. Vanaf daar is wegrijden via de Nieuwe Kazernelaan, rechtsaf wegrijden via de N224 – Verlengde Arnhemseweg mogelijk. Of in zuidelijke richting kan er via de Nieuwe Kazernelaan en Burg. Prinslaan of Eikenlaan naar de Klinkenbergerweg worden weggereden.

Bewoners van Otterlo kunnen in zuidelijke richting wegrijden via Arnhemsweg / N310. In noordelijke richting is een oversteek via Harskamperweg. Deze oversteek is open op aanwijzing van verkeersregelaar: voor 10.00 uur, tussen 12.00-12.15 uur, tussen 14.00-14.15 uur, en na 16.00 uur (onder voorbehoud van het koersverloop).

Bewoners en medewerkers van 's Heeren Loo kunnen wegrijden via de Apeldoornseweg en Planken Wambuisweg. Deze oversteek is open op aanwijzing van verkeersregelaar: voor 10.00 uur, tussen 12.00-12.15 uur, tussen 14.00-14.15 uur, en na 16.00 uur (onder voorbehoud van het koersverloop).

ZATERDAG 29 EN ZONDAG 30 JUNI

Zaterdagochtend starten om 10.00 uur de beloften (onder 23 jaar) en in de middag starten om 14.35 uur de vrouwen de NK Wegwedstrijd. Op zondag starten de mannen om 12.05 uur aan hun NK Wegwedstrijd. Het parcours is 25,2 km en start en finisht op de Arnhemseweg in Ede. De wedstrijd bestaat uit meerdere rondes over het parcours door Ede, Bennekom en Wageningen.

Op het volledige parcours geldt een tijdelijke verkeersafsluiting tussen passage van de wagen met de rode, de renners en vervolgens de groene vlag. Na de wagen met de groene vlag kan het verkeer met de richting van het parcours mee rijden of kruisen op teken van de verkeersregelaar. De kernen van Bennekom en Wageningen blijven bereikbaar. Bij het verlaten van de kern kan, op teken van de verkeersregelaar, in de richting van het parcours worden meegereden, hou hierbij wel rekening met eventueel een wachttijd. Om het parcours te kruisen, zijn er oversteken voorzien. Deze zijn via borden aangegeven en de kruisingen worden bemand door verkeersregelaars. 

Op zaterdag 29 juni zijn de volgende wegen van 8.00 tot en met 17.00 uur afgesloten: Klinkenbergerweg beide kanten, later overgaand in de Bennekomseweg (vanaf de kruising Arnhemseweg t/m de kruising Zandlaan-Horalaan); en de Dr. Willem Dreeslaan (N781) beide zijden afgesloten vanaf het kruispunt Van Balverenweg in Bennekom tot en met de kruising van de Hollandseweg in Wageningen. 

Op zaterdag 29 juni zijn de volgende wegen van 8.45 tot en met 17.30 uur afgesloten: Arnhemseweg (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg t/m rotonde N224); Van Borsselelaan (met de kruising van Klinkenbergerweg t/m de kruising met de Sijsseltselaan); Van Heeckerenlaan (vanaf kruising met de Arnhemseweg t/m de kruising met Van Borsselelaan); Burgemeester Bootlaan (gehele weg); Middelberglaan (gehele weg); Buurtmeesterweg (geheel); en Ceelman van Ommerenweg (vanaf kruising met de Arnhemseweg t/m kruising Buurtmeesterweg).

Het fietspad langs de Dreeslaan/N781 blijft zaterdag en zondag open voor het fietsverkeer, alleen de rijbanen voor autoverkeer worden omgeleid. De omleidingsroutes voor doorgaand autoverkeer lopen via de A12/A50. Het openbaar vervoer tussen Ede en Wageningen blijft in principe in beide richtingen rijden.

Kijk hier voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie