Afbeelding
Anouk Lam

Finale verpest voor karter Rick den Hartog

14 juli 2019 om 18:22 Sport

EDE De zevende ronde van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH) zal Rick den Hartog niet snel vergeten.

De Edese karter werd in de finale de baan af gebeukt en eindigde op een voor hem teleurstellende negende plaats.

..Deze laatste race voor de zomerstop werd verreden op één van mijn favoriete kartbanen, de outdoor baan van Karting Eefde", opende de Edese karter.

Voor elke ronde werd een selectie heat gereden.

,,Die gingen niet allemaal goed. Zo moest ik in de eerste race als negende starten. Het werd uiteindelijk een zevende plaats."

Met in de tweede race een derde en in de derde wedstrijd een negende plaats, was de laatste wedstrijd bepalend of de finale werd bereikt.

,,Dat zou de eerste keer zijn dat ik de A-finale niet zou halen. Dat wil je niet. Met een knappe tweede plaats werd de A-finale veiliggesteld", keek Rick den Hartog tevreden terug.

Dat keek hij dus niet na de finale.

,,Ik ging als twaalfde van start met maar een doel: plaatsen opschuiven naar voren. Na wat gedrang te hebben ontweken lag ik op een knappe zesde positie. Vanuit het niets kreeg ik plotseling een keiharde, opzettelijke beuk door een rijder achter mij. Ik spinde en moest opnieuw vanaf de laatste positie mijn weg vervolgen. Dat het een negende plaats werd, was mede te danken aan het feit dat de veroorzaker uit de wedstrijd werd gehaald", baalde Den Hartog kort na afloop.

Na zeven races is het zomerstop NKH in gegaan.

,,Na de zomer naar Roosendaal voor race acht. Daarna komen de circuits Eefde, Oldenzaal, Nijmegen en Middelburg. Misschien kan ik nog in het klassement stijgen", sluit de Edenaar af.

In het nog niet geheel bijgewerkte klassement maken de volgende karters de dienst uit: Vica Schledz, Rick den Hartog, Ayrton Berg, Ricardo Vlieger en Brian Kroon. De onderlinge verschillen zijn nog overbrugbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie