Afbeelding
Theo Beumer

Tegenvallend Blauw Geel '55 verliest van OWIOS

24 februari 2018 om 16:56 Sport/sport

EDE Blauw Geel '55 is er tegen het Oldebroekse OWIOS niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. De gasten gingen na een uur voetballen met een 0-1 zege naar huis.

Na deze nederlaag moet Blauw Geel in de tweede klasse een stapje terug doen. De Edenaren, die uit vijftien wedstrijden (29 punten) verzamelden zien koploper Veensche Boys (35), Scherpenzeel (34) en AVW'66 (30) uit het vizier verdwijnen.

Blauw Geel '55 en OWIOS zetten de eerder (9 december 2017, red), wegens hevige sneeuwval en een onbespeelbaar veld gestaakte wedstrijd bij een 0-0 stand voort. Er waren nog eenenzestig minuten te spelen.

,,Het zat er vandaag niet in. Ondanks dat we een beetje specialist zijn geworden in het uitspelen van wedstrijden zat het er totaal niet in. In mijn ogen waren we gewoon niet agressief genoeg. OWIOS profiteerde in de eenenzestigste minuut van een bij ons slecht uitgevoerd omschakelmoment. Dennis de Boer schoot prima in: 0-1", baalde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Daarmee namen de gasten voor het eerst sinds 1989 een winstpartij mee naar Oldebroek. ,,Ik denk dat bij 0-0 Simon Kooiman de beste kans heeft gehad. Die had echt moeten zitten maar hij liet de kans helaas liggen", ging de trainer verder.

Ook OWIOS kreeg wat mogelijkheden om de stand naar 0-2 te tillen. ,,Ik denk dat we reëel moeten zijn. Onze titelkansen zijn behoorlijk geslonken. Als Blauw Geel nacompetitie voetbal haalt doen we het gewoon goed. Dat is het ultieme doel in de resterende competitiewedstrijden.

Zaterdag ontvangt de tweedeklasser op eigen veld het bevriende VSCO '61. De aanvang is 15.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie