1-0
1-0 Theo Beumer

Van goudhaantje naar supersub

Sport/sport

BENNEKOM Het afgelopen seizoen was Jeffrey Rutgers de revelatie van Bennekom. Dit voetbaljaar is het minder. Het goudhaantje moet nu af en toe op de bank beginnen. Zoals ook tegen De Merino's. Maar met zijn beslissende doelpunt (1-0) ontwikkelde hij zich nu tot 'supersub'.

Wim van Kessel

Beduidend minder toeschouwers dan normaal had de kou getrotseerd voor deze semi-derby. Zij zagen allerminst een hartverwarmende ontmoeting. ,,Het was inderdaad geen beste wedstrijd'', beaamde Jeffrey Rutgers. ,,Het tempo lag aan onze kant te laag.''

Toch was het de thuisploeg die de eerste drie kwartier het initiatief had. Dat resulteerde in twee dikke kansen. Eerst stuitte Gerard Smink op doelman Jeroen Vrolijk. Smink vond later Martijn Klein-Holte, die opnieuw De Merino's doelman knap zag stoppen. Die moest ook vol in actie komen bij een vrije trap van Akihiro Takasawa.

Waar een Bennekomse voorsprong verdiend was geweest, had het ook zo maar 0-1 bij rust kunnen zijn. Na een verkeerde kaats van Denny van Loen stond Patrick Donkervoort oog-in-oog met doelman Christian de Haan. Donkervoort mikte op de paal. Dezelfde speler was in het begin ook al een keer gevaarlijk geweest.

[KANS] In het tweede bedrijf had de ploeg van oud Bennekom trainer Henne Oostermeijer opnieuw via Donkervoort een opgelegde kans. Daarvoor had ook Jurriën van der Horst de mogelijkheid de score te openen. Aan de andere kant kon ook Denny van Loen zo maar doorlopen op De Merino's doelman, om naast te mikken. Van Loen, die na dit seizoen vertrekt naar Montfoort, werd snel daarop gewisseld. Hij was daar zichtbaar niet blij mee, en zocht direct de kleedkamer op.

Lennart van de Peppel en Jeffrey Rutgers (ook Roy Versluis werd gewisseld) kwamen er in. Al snel ontpopte Rutgers zich tot een gouden wissel. Takasawa stelde Rutgers in staat de 1-0 binnen te schuiven. ,,Of het buitenspel was, weet ik niet. Het was randje. De grensrechter vlagde niet. In ieder geval een eerlijke.''

Na het doelpunt werd het er niet beter op. In de slotfase was er nog een geblokte kans van Van der Horst. En in extra tijd kopte Jeffrey Terschegget maar net over. ,,Het kon beide kanten op. Het was vandaag gelijkwaardig. Waar het vorige week tegenzat omdat wij in extra tijd een doelpunt tegen kregen, zat het vandaag mee'', wist ook Rutgers.

Rutgers, die vorig jaar voor twee jaar bijtekende, weet ook dat het nog niet lukt zijn eerste seizoen te evenaren. ,,Toen ging het veel beter dan verwacht. Nu dus minder. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor meer jongens. Een echte reden kan ik niet geven.''

Dus moest het voormalige goudhaantje op de bank beginnen. Door zijn winnende doelpunt bombardeerde Roy Versluis hem direct tot supersub. ,,Leuk. Maar ik begin toch liever als basisspeler. Dat is toch mijn doel. Proberen mijn niveau van vorig jaar te herhalen.''

Door de winst staat Bennekom inmiddels op plaats vier. Maar door het verschil in gespeelde wedstrijden, is die stand wel wat vertekend. ,,Die plaats moeten wij kunnen vasthouden. Dan is de kans groot dat je nacompetitie speelt'', besluit Jeffrey Rutgers.

1-0
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie