Achraf Benahmed scoort na een mooie aanval de 2-2.
Achraf Benahmed scoort na een mooie aanval de 2-2. Theo Beumer

ZVV Ede verspeelt dure punten

2 maart 2018 om 22:25 Sport/sport

EDE In een zinderende zaalvoetbalwedstrijd, waarin de vele toeschouwers waar voor hun komst kregen, sloten ZVV Ede en Sporting Harderwijk af op een 3-3 gelijkspel.

Eip Janssen

ZVV Ede heeft in de Topklasse nu de tweede plaats (16-34) in bezit op vier punten achterstand van IFC Zwolle. Laatstgenoemde speelde wel een wedstrijd meer. Ook ZVV Twente (16-32) en het op de vierde plaatst staande Excelsior'31 uit Rijssen (16-32) zullen zich nog niet kansloos achten.

TOPPER ,,Dat wordt komende vrijdag in eigen huis tegen de Zwollenaren de wedstrijd van de waarheid. Een driepunter is nodig om kanshebber op de titel te blijven. Tegelijkertijd ontmoeten Excelior'31 en ZVV Twente elkaar. De top vier weet dan waarschijnlijk waar men aan toe is.  Laten we reëel blijven, ons debuut in de Topklasse verloopt toch geweldig. De wedstrijd tegen Sporting Harderwijk kon echt alle kanten op. Bij een 3-2 voorsprong gaven we door een foutje achter onnodig de 3-3 weg. In de slotminuut met een man meer werd nog een kans gecreëerd. Maar ook de gasten kregen in ondertal nog een uitgelezen mogelijkheid", keek coach Paul Prins terug.

Sporting Harderwijk, ongeslagen leider in de strijd om de periode kwam op volle oorlogssterkte naar Ede. ,,Ik wist dat zij een sterk team op de been konden brengen. Het amateurveldvoetbal is grotendeels afgelast. Dan mogen er spelers meedoen die anders een clubverbod hebben", ging de ZVV Ede coach verder.

ZVV Ede zonder de geschorste Kamal Bendadi en de afwezige Redouan Hazzat (Bennekom) zag de gasten op de counter loeren. In de zesde minuut resulteerde dat in de 0-1 (Nassim El Ablak) waarbij doelman Robbin Koenders volstrekt kansloos was.

,,Natuurlijk mis je spelers als Bendadi en Hazzat. Kamal Bendadi zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Of Hazzat vrijdag tegen IFC Zwolle wel aanwezig is weet ik nog niet. Maar ik verschuil mij nooit achter niet aanwezige spelers. Ik vind dat je je vertrouwen moet schenken aan de spelers die er wel zijn. Dat geldt ook voor een speler als Rafael Boer die niet altijd bij de selectie zit", meende Paul Prins.

WINNAAR Het was de goed spelende Khalid Aoulich die uit een vrije trap raak knalde: 1-1. Niet lang daarna toucheerde Joost van Dam de paal. Tegenvaller was vier minuten later de 1-2 door Nassim El Ablak. Hij kapte verdediger Gudo van Dronkelaar en doelman Koenders knap uit. Het werd nog even benauwd toen Achraf Benahmed voor twee minuten naar de kant moest. ,,Een in mijn ogen te zware straf. Maar Achraf is zo belangrijk in ons team. Een echte winnaars mentaliteit en dan kan het gebeuren dat een scheidsrechter dat anders uitlegt", verklaarde Prins.

De meningen over scheidsrechter Schokker uit Wijchen waren sowieso verdeeld. Vooral de coach van Sporting wond zich herhaaldelijk op. Daarbij vergetend dat enkele Harderwijkse spelers zich wel erg gemakkelijk lieten vallen. ,,Die kunnen zo in een toneelstuk meedoen", was het tribune commentaar.

,,Ik accepteer hoe een scheidsrechter fluit. Daar moet je als coach of ploeg gewoon niet mee bezig zijn. Hij (Schokker, red.) heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het een spektakelstuk werd", vulde de ZVV Ede coach aan.

In de tweede helft lieten de gasten ZVV Ede wat meer komen. In hoog tempo ging het spel heen en weer. Het was Achraf Benahmed die beide partijen op gelijke hoogte bracht:2-2.

GELUK ,,Khalid Aoulich had de kans ons op 3-2 te stuiten. De Harderwijkse doelman stak een vuist uit en weet waarschijnlijk nu nog niet hoe hij de bal stopte", grapte Prins.

Met nog acht minuten op de klok konden de Edenaren weer lachen. Een prachtige aanval werd door Joost van Dam met de verdiende 3-2 bekroond.  De 3-3 een paar minuten later kwam als een mokerslag aan in het Edese kamp.

Met man en macht werd geprobeerd de winst te forceren. Ook een man meer situatie leverde nog een kans op voor Joost van Dam. Het laatste wapenfeit was veertig seconden voor tijd echter voor de Harderwijkers, die in ondertal rakelings naast schoten.

,,Dat had zomaar de genadeklap kunnen zijn. Het was onverdiend geweest maar daar wordt niet naar gevraagd. De ploeg is sinds 23 april 2016 (verlies tegen Ruurlo 2-3, red) zonder nederlaag in eigen hal. Laten we dat meenemen naar de topper komende vrijdag tegen IFC Zwolle", besloot een reële coach Paul Prins.