Van Gent Finaleweken: Terug naar de laatste bekerwinst van de Polar Bears-vrouwen

9 maart 2018 om 18:20 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Het is alweer een tijd geleden voor de waterpolovrouwen van Polar Bears uit Ede. Eind dit jaar is het zelfs tien jaar geleden dat een trotse Mieke van der Sloot de KNZB-beker omhoog hield in het Sloterparkbad in Amsterdam. Maar zondag is er weer een kans om deze hoofdprijs te winnen.

Een parallel met 2008 valt zeker te trekken. De vrouwenploeg stond toen aan de vooravond van een succesvolle periode die twee landstitels (2008/2009 en 2009/2010) opleverde. De ploeg bezat veel kwaliteit en zelfs twee gouden Olympiërs (Marieke van den Ham en Biurakn Hakhverdian). De landstitel in het seizoen 2009/2010 was echter de laatste prijs die de vrouwen van Polar Bears pakte. 

Wellicht dat de Berinnen van nu, die vorig seizoen verrassend tweede van Nederland werden achter landskampioen UZSC, de prijzenkast weer wat kunnen vullen.

LIVE OP EDESTAD.NL De wedstrijd is zondag vanaf 14.00 uur live te volgen via een liveblog op EdeStad.nl. Tot die tijd kunnen de Berinnen bovenstaande video misschien nog even bekijken. Eind december 2008 won Polar Bears met overmacht de finale van de KNZB-beker door in de finale ZVL uit Leiden te verslaan. Dat is ook zondag de tegenstander.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie