Van Gent Finaleweken: Onnodig verlies Advendo'57

14 april 2018 om 18:22 Sport/sport Finaleweken 2018

EDERVEEN ,,Als je verliest van een betere tegenstander heb ik er niet zoveel moeite mee. Maar de 3-2 nederlaag bij Candia'66 was totaal onnodig'', baalde trainer Jan Fluit.

De trainer had wel wat moeten improviseren, omdat vier achterhoede spelers ontbraken. ,,Rik Kelderman (op archief foto) en William van Veldhuizen vormden het centrale verdedigingsduo. Zij deden het overigens prima.''

Al snel opende Marien van Roekel met een vrije trap de score. Bijna had Rik Kelderman dat gekopieerd. In plaats van 0-2, werd het al snel 1-1 door Luuk van der Leeden. Johan van de Kaa en Jaap van Doorn kregen nog mogelijkheden de Ederveners op voorsprong te zetten.

,,Na de rust hadden wij, zeker nadat met Evan van Plaggenhoef voor Niels van Ginkel in het veld was gekomen, het middenveld in handen. Dat resulteerde in de 1-2 van Jan Mulder uit een assist van Marien van Roekel. Marien zag ook een lob nog net over gaan'', had Fluit gezien.

,,De wedstrijd kabbelde voort. En dan geef je in de laatste acht minuten deze toch nog compleet uit handen. Twee keer dom balverlies op het middenveld werd afgestraft.'' Niels Korf en Raymon van Noord profiteerden. ,,Wij misten het gogme zo'n wedstrijd te killen'', concludeerde Fluit.

Door de derde nederlaag op rij, raakt ook de nacompetitie uit beeld. Advendo zakt naar plaats vijf. ,,We zijn afhankelijk van andere ploegen. Laten we eerst maar eens zorgen dat we zelf weer winnen'', aldus Fluit. De eerste kans daar op is 28 april tegen AZ 2000. Komende week is Advendo vrij.