Afbeelding
Theo Beumer

Vrouwen voetballen met plezier bij Fortissimo

9 mei 2018 om 11:11 Sport/sport

EDE Fortissimo is een herintreder bij het vrouwenvoetbal in de KNVB-competitie. Eerder had de club al een volwassen vrouwenteam. Maar door oorzaken stagneerde de voortgang.

Eip Janssen

,,Daar komt komend seizoen verandering in", openen Kees Lieftink en Roy van Barneveld.

Lieftink is bij KSV Fortissimo groepscoördinator MO13 en MO19 en vrouwenvoetbal, terwijl Roy van Barneveld de titel technisch coördinator bij deze tak opgespeld kreeg.

,,Maar, en laat dat duidelijk zijn,wij doen het niet alleen. De vrouwenafdeling floreert dankzij vele vrijwilligers. De vrouwen afdeling is een volledig geaccepteerd onderdeel bij Fortissimo", gaat de 46-jarige Van Barneveld verder.

,,Wij bieden speelsters, ongeacht de leeftijd, gelegenheid de mooiste en populairste sport te beoefenen", vult Lieftink (47) aan.

Wat is de drijfveer je zo lang voor het vrouwenvoetbal in te zetten?

,,Onze drive is speelsters te laten genieten en progressie te ontdekken. Maar ook zien hoe een individu zich buiten het voetbal om ontwikkelt. Teamsport is voor elk individu erg belangrijk. En niet onbelangrijk fouten mogen gemaakt worden. Daar word je als persoon op termijn alleen maar sterker van", meent het duo.

DOORVERWIJZEN Het nieuwe seniorenteam zoals de club dat volgend jaar kent, heeft zich in een tijdsbestek van bijna negen jaar zo ontwikkeld.

,,Het mooie is dat deze groep op tienjarige leeftijd is begonnen, en nog vrijwel compleet is. Natuurlijk zijn er speelsters afgevallen wegens studie of andere interesses. Maar onze aanpak met de meisjes is succesvol gebleken. Of het met meisjes lastiger werken is dan met jongens? Dat denken wij niet. Misschien komt dat ook wel omdat onze dochters hier voetballen. Dan herken je sneller in hun wereldbeleving. Daarnaast zijn we altijd duidelijk geweest en hebben grenzen gesteld. Doordat we niet alleen via een gedragsprotocol maar ook op basis van vertrouwen met elkaar omgaan. Zien wij dat een speelster een probleem heeft wat wij niet kunnen oplossen, moet je niet schromen hulp aan te bieden van anderen", gaat het tweetal verder.

'Jaren gewerkt aan een mooi project'

TALENT Fortissimo telt op dit moment zo'n tachtig speelsters.

,,Ik denk dat er zo'n negentien zeker geschikt zijn voor de selectie. Er loopt echt talent bij. Natuurlijk weten wij dat clubs die veel hoger spelen daar ook naar zoeken. Nee, een speelster die de kans krijgt op een hoger niveau te spelen, zullen we nooit tegenhouden. Ik zie dat eigenlijk als een beloning van negen jaar investeren in deze groep", meent Roy van Barneveld.

MEER INFORMATIE Of er perspectief is om bij de senioren te gaan spelen?

,,Zeker wel, anders waren we er niet aan begonnen. In de afgelopen winterstop is gespeeld tegen diverse vierdeklassers. En met goed resultaat. Dat sterkt ons in de opvatting dat het bij Fortissimo wel goed zit. Wil je ook op vrouwenvoetbal?


Meer informatie is te vinden op www.ksv-fortissimo.nl", besluit Kees Lieftink.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie