Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Zakelijke overwinning DTS Ede

12 mei 2018 om 20:12 Sport/sport

EDE Groots was het zeker niet. Maar DTS Ede had weinig te vrezen van Montfoort. Tegen de eerste periodekampioen werd uiteindelijk een zakelijke overwinning behaald: 3-1.

Wim van Kessel

Binnen een halve minuut stond het al 1-0. ,,Een diepe bal van Bram Holtman werd verkeerd ingeschat door een Montfoort speler (Nick van Luinen). Ik kon de bal oppikken, naar binnen draaien en uithalen. Een goed begin, waar we op gehoopt hadden'', omschreef Anouar Tmim de openingstreffer.

DTS wilde de wedstrijd al vroeg beslissen. Een voorzet van Holtman werd net van de lijn gehaald, Jeroen Cramer kopte naast en Tmim zag een schot gestopt worden. ,,Een mooie redding van de keeper.''

De 2-0 kon niet uitblijven. Jamal Ouassif, die nog voor de rust met een liesblessure uitviel, vond Jeroen Cramer. Die haalde direct uit. DTS Ede had het spel volledig onder controle. ,,Je kon wel merken dat Montfoort nergens meer om speelde'', had Tmim ondervonden.

KEEPER De debuterende keeper Koen van Schuppen(17), Robin Franken is voor een wedstrijd geschorst, hoefde niet of nauwelijks in actie te komen. ,,Ik vind dat Koen het goed gedaan heeft. Hoewel hij dan wel niet echt onder druk werd gezet, waren zijn spelhervattingen prima.''

In het tweede bedrijf speelde DTS slordig. Als het beter gebruik had gemaakt van de ruimte, was een grote uitslag mogelijk geweest. Nu werd het een kwartier voor tijd 3-0 door de ingevallen en nog niet helemaal fitte Mohamed Laukili. Na een fout van Haikaz Vervaart, bepaalde een andere invaller Joey van Ede de eindstand op 3-1. ,,Die tegentreffer is zonde. Maar al met al een gemakkelijke zege'', vond ook Tmim.

Die een opvallend gretige indruk maakte. ,,Vorige week moest ik vanwege een schorsing tegen DUNO toekijken. Dat is echt nagelbijten. Ik was blij vandaag weer te kunnen spelen. Het klopt dat die vijfde gele kaart niet al te slim was. Maar ik wilde bij Sliedrecht in de laatste minuut nog wat forceren. Zeker is wel dat ik de komende weken moet waken voor praten of domme overtredingen geel te krijgen. Ik hoop dat er nog een paar mooie weken komen.''

SNEIJDER Ondanks de winst tegen Montfoort is dat nog niet zeker. In de reguliere stand kan DTS niet lager eindigen dan op een derde plaats. Alleen DHSC kan met een derde periodetitel nog roet in het eten gooien. Juist de ploeg van de familie Sneijder is zaterdag de opponent. ,,Dat wordt een spannende wedstrijd. We moeten zorgen dat we in ieder geval niet verliezen.'' Bij winst is DTS Ede sowieso zeker van nacompetitie. Anders kan het nog wel eens aankomen op de laatste wedstrijd tegen Bennekom.

Tmim zag dat vorig jaar de nacompetitie net aan DTS Ede voorbij ging. ,,Dat gaat nu niet gebeuren. Ik vind dat wij als ploeg gegroeid zijn. Achterin staat het goed. Op het middenveld en in de voorhoede hebben wij jongens, die makkelijk een doelpunt maken. Ik ga er vanuit dat de competitie voor ons over twee weken nog niet is afgelopen, maar dat we daarna ook nog drie wedstrijden spelen'', sluit Anouar Tmim af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie