Van Gent Finaleweken: Forse winst Fortissimo in derby tegen Harskamp

19 mei 2018 om 18:33 Sport/sport

EDE Fortissimo heeft in de vierde klasse de derby tegen Harskamp gewonnen. Na het eindsignaal stond een 7-1 score op het bord.

,,Een mooie afsluiter op eigen veld van deze competitie. Wat de winst waard is zal moeten blijken na de laatste speelronde. Voor nacompetitievoetbal zijn Zeewolde, DVOV en wij nog in de race", stak Fortissimo trainer Paul Bremer van wal.

Een van deze drie ploegen valt van de wedstrijden DVV -Zeewolde, DVOV - Harskamp en Prins Bernard - Fortissimo af.

,,Tegen Harskamp dat goed tegenstand bood waren wij de boven liggende partij. Dat waren we aan de stand op de ranglijst ook verplicht", ging de trainer verder.

Paul Bremer telde een groot aantal honderd procent kansen alvorens de thuisclub de score opende.

,,Een wat gelukkig doelpunt doordat een Harskamp speler (Laszlo Welker, red) de bal na een vrije trap van Martin Speelziek in eigen doel kopte."

Daarna zette Fortissimo spelend in een 3-3-4 opstelling via Anass el Hassnaoui 2x (archieffoto) en Jip van de Peppel de ruststand op 4-0.

,,De 3-0 kwam uit een strafschop. Anass el Hassnaoui werd neergelegd in het strafschopgebied en verzilverde de elf meter onberispelijk", had Bremer genoteerd

Twee minuten na rust kwam Harskamp op 4-1. Het was Harskamp speler Joël Hendriks Brink die de eer redde.

,,Tien minuten later zette Jordi Vink na een goede pass van Kevin Roelofsen de stand op 5-1.

De laatste twee doelpunten vielen in de slotfase. ,,Anass el Hassnaoui en Mohammed Belhaj bepaalden de eindstand op 7-1", eindigde Fortissimo trainer Paul Bremer.

HARSKAMP TRAINER ,,Over de uitslag hoeven we niet te discussiëren. De zege van de Fortissimo was gewoon verdiend. Wel hadden we wat pech bij enkele situaties. Zo werd twee keer een uittrap van doelman Guido de Geit niet goed verwerkt door ons middenveld. Dat betekende dat Fortissimo twee keer kon scoren. Met Guido de Geit noem ik gelijk onze uitblinker. Hij zorgde ervoor dat de score niet in de dubbele cijfers liep. Later kreeg Joël Hendriks nog een goede kans maar die bleef onbenut. Nog een wedstrijd waarin we het DVOV moeilijk moeten maken. Wie weet kunnen we plaatsgenoot Fortissimo nog aan nacompetitievoetbal helpen", eindigde Harskamp trainer Bob Jansen zijn bijdrage.