Afbeelding
import

Van Gent Finaleweken: Nipt verlies DVO

27 mei 2018 om 10:22 Sport/sport

BENNEKOM DVO/Accountor leed een nipt verlies bij DOS'46. In Nijeveen werd een 25-24 nederlaag geleden. Door dit verlies zijn de Bennekommers uitgeschakeld voor de play-offs.

DVO nam in de begin fase twee keer de leiding: 0-1 en 1-2. Vervolgens was het de thuisclub wat het initiatief naar zich toe trok. Via een 9-5 tussenstand, was het halverwege 11-10. ,,Het ging heen en weer'', keek Jeroen van Brakel terug. ,,Na het begin, zijn wij niet meer op voorsprong gekomen. Een keer of vier, vijf kwamen wij op gelijke hoogte. Hoewel de kansen er zeker waren, lukte het niet meer op voorsprong te komen. Verdedigend stond het ook niet altijd goed.''

In het tweede bedrijf hetzelfde spelverloop. DVO kwam langszij: 11-11. Wist een 16-12 achterstand goed te maken tot 17-17. Weer nam DOS afstand tot 20-17, weer kwam DVO langszij: 21-21. Uiteindelijk was de 25-24 net voldoende voor DOS. ,,Jammer. Het was close. Er had meer ingezeten'', oordeelde de assistent trainer.

,,Met nog alleen de thuiswedstrijd tegen Dalto te gaan, kan DVO de competitie rustig uitspelen. ,,De focus gaat nu op ons tweede team. Dat vecht nog voor behoud van de reserve ereklasse.''

Op de Eikelhof zal de ontmoeting tegen de buurman waar tegen het behoud van de korfbal league werd veilig gesteld, in het teken staan van afscheid. Marijn van den Goorbergh, Fleur Hoek en Brent Struyf vertrekken. Benjamin Verhoef stopt. Daarnaast is het ook de laatste wedstrijd van Ben Crum als hoofdcoach. Hij zal overigens wel bij de Bennekomse club betrokken blijven. De bedoeling is dat hij op maandag de talenten gaat trainen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie