Line up na afloop wedstrijd
Line up na afloop wedstrijd Hans Lucassen

Moorfielders pupillen boeken stevige winst

10 oktober 2021 om 23:14 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 oktober was de uitwedstrijd voor de honkbalpupillen uit Ede in Tiel. Met eigenlijk net een spelertje te weinig is het team om 9:00 uur weggereden vanaf de parkeerplaats bij de Moorfielders. De 7 spelers, de coaches en een aantal enthiousiaste (groot)ouders arriveerden ruim op tijd zodat er lekker ingespeeld kon worden. De sfeer zat er goed in en zo sportief als dit spelletje is, mochten de pupillen hun team compleet maken met een spelertje van de tegenstander, De Panters, zodat er stipt om 11:00 uur gestart kon worden met de wedstrijd.

Als uitspelend team, mochten de Moorfielders beginnen met slaan. Een lekkere inning waar de eerste punten werden binnengesleept. Het veldwerk verliep ook uitstekend deze wedstrijd. Anniek begon als pitcher met Danny als catcher. Een keurig gegooide inning met het betere gooi en vangwerk. In het outfield werd actief gewerkt om de geslagen ballen snel binnen het infield te krijgen en het de tegenstander moeilijk te maken. De Panters wisten evengoed een aantal punten binnen te halen. Na de tweede slagbeurt voor de Moorfielders liep het verschil wat harder op. Na 5 punten werd er al gewisseld (pupillen-regel) en kregen de Panters nog een ronde de kans om punten te scoren. Het spel vond deze inning vooral in het infield plaats en door goed gefielde ballen en aangooien naar met name eerste, tweede en thuishonk, maar ook een fraaie vangbal, hielden ze de Panters ‘onder controle’.

Jesse mocht de laatste inning pitchen en wist met zijn strakke ballen de tegenstander te verrassen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kregen de Moorfielders nog een slagbeurt en wisten de wedstrijd te eindigen met een 7-16 uitslag. Hiermee boekten zij hun 4e winst dit post-corona seizoen.

Met nog 2 thuiswedstrijden te gaan op het veld van de Blue Socks in Veenendaal (i.v.m. de renovatie van de Moorfielders velden) loopt de spanning en het goede gevoel bij de pupillen lekker op. Dit gezellige team kan nog heel goed wat nieuwe leden gebruiken, zeker met het oog op het volgende seizoen en de doorstroom van de 12-plussers. Dus voor de liefhebbers van dit spel en voor kinderen die op een leuke en laagdrempelige manier een teamsport willen doen, staan de poorten van de club wijd open. Op de website staat nadere informatie over o.m. meetrainen en aanmelden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie