Springers van DOK
Springers van DOK DOK

DOK op overweldigende manier door naar het NK

31 oktober 2021 om 22:29 Sport Deel je nieuws

De springgroepen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK hebben zich via kwalificatiewedstrijden geplaatst voor het NK springen op zaterdag 11 december.

Op zaterdag 30 oktober waren de jeugdgroep B-niveau en de senioren A-niveau aan de beurt om zich te plaatsen voor het NK. De junioren hebben hun kwalificatiewedstrijd op zaterdag 13 november.

De reis op 30 oktober ging naar Vroomshoop.

De jeugdgroep was in de ochtend aan de beurt. Lotte Vos, Fabiënne Dekker, Lieke van Kleef, Benthe van der Poel, Richelle van der Fliert, Jonas Idema, Bas Slemmer en Siphe Vols gingen voor DOK de wedstrijdvloer op. Ze deden het geweldig. Op alle onderdelen: minitrampoline, pegasus en airtrack plaatsten ze zich als 1e voor het NK. Het was mooi om te zien hoe netjes deze groep sprong en hoe ze elkaar stimuleerden tot een mooie prestatie. Deze groep kwam uit op het B-niveau, bijna het hoogste niveau van Nederland

In de middag was de seniorenploeg aan de beurt. Zij kwamen uit op het A-niveau. Het hoogste niveau van Nederland.

Fleur Mulder, Jesmé Dokter, Imke Kessel, Shanti Bijzet, Tess van Loenen, Lodewijk Waanders, Robbin Kruizinga, Martijn van de Kraats, Ramon de Zeeuw en Sam Onnink springen op dit hoogste niveau van Nederland.

Deze groep liet met mooie sprongen zien dat ze op het NK niveau thuis horen. Ze plaatsen zich als 1e op het toestel tafel. Ze werden 2 keer 3e op het toestel minitrampoline en pegasus en ook dat is meer dan voldoende voor het NK. Op het onderdeel airtrack werd de groep 4e, hier moeten ze nog even afwachten of dit voldoende is voor het NK.

Trainers Nicole Oudsen, Esmee van Gemert en invaltrainer Wilbert Groeneveld zijn heel trots op hun pupillen.

Het was een dag met hoogte en dieptepunten. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd overleed een moeder van een springer. Ook het trainerskorps werd geraakt, op de wedstrijdvloer kreeg een jonge trainer van DOK een hersenbloeding en werd afgevoerd naar het ziekenhuis, de situatie is nu stabiel. De vereniging leeft mee met alle betrokkenen en is erg geschrokken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie