MHCE C5 viert het kampioenschap
MHCE C5 viert het kampioenschap Wilbert van Ittersum

Hockeymeiden MHCE C5 kampioen

9 juni 2018 om 17:18 Sport/sport Deel je nieuws

De C5 - meiden van 13 en 14 jaar - van Mixed Hockey Club Ede zijn zaterdag op het eigen terrein aan de Bosrand kampioen geworden in een rechtstreeks duel tegen de nummer 2, de C8 van Ares uit Apeldoorn. Een groot succes voor trainers Deborah de Gier en Maaike Smits en de immer enthousiaste coaches Sietse de Jager en Marc Berkhoff.

Het meidenteam C5 stond twee wedstrijden voor het eind van de competitie twee punten voor op de Apeldoorners en wisten dus dat een overwinning voldoende zou zijn voor de titel. Maar dat ging niet vanzelf. Ares zou bij een overwinning zelf bovenaan komen en gaf stevig partij. Dat leverde zo nu en dan ook flinke kansen op, maar de Edese keepster Jisca verrichte fantastische reddingen en hield daarmee MHCE in de race.

Het positiespel van de meiden uit Ede was uitstekend. De middenvelders Gwen, Ise, Maud en Fione zorgden voortdurend voor aanvoer van ballen naar de voorste linie. Daar creëerden Janaya, Delani, Mijke en Emilie vele kansen voor het Apeldoonse doel, maar stuitten telkens op de sterke verdedigers. In de 20e minuut kwam dan toch de verlossende 1-0. Emma nam een strafcorner en kreeg de bal zelf terug. Onberispelijk sloeg zij de bal achter de doelvrouw van Ares.

De voorsprong vasthouden en liefst een tweede doelpunt maken, dat was de opdracht. De C5-meiden knokten voor wat zij waard waren met luide steun van minstens 70 supporters langs de lijn. Op het snikhete kunstgras waren extra drinkpauzes nodig, maar de Edese meiden hielden het vol. De slotminuten waren razendspannend. Ares kwam nog enkele keren naar voren en de verdediging moest de 1-0 over de streep trekken. En dat deden ze: Jozefien, Phileine, Alianne, Emma, Melissa en Jade bleven geconcentreerd hun werk doen.

Bij het eindsignaal barste een luid gejuich los en rende het hele team naar hun doelvrouw om in de goal het kampioensfeest te vieren. En dat werd daarna in de kantine met coaches, trainers, familie en vrienden natuurlijk nog even voortgezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie