Van links naar rechts, Anouk, Tara, Gigi, Febe en Maureen
Van links naar rechts, Anouk, Tara, Gigi, Febe en Maureen Lotte Heij

Turnclub P.i.T sterk in Culemborg!

13 maart 2022 om 08:57 Sport Deel je nieuws

Culemborg - Zaterdag 12 maart was het dan eindelijk weer zover voor de meiden van selectie 3 van Turnclub P.i.T. De eerste voorronde van het rayon stond weer op het programma in Culemborg. Deze dames hebben ruim 2 jaar geen wedstrijden kunnen turnen dus de spanning was hoog!

Tara Tollenaar, Febe van de Wetering en Gigi Mulders (jeugd F) mochten deze morgen hun wedstrijd starten op sprong.

Gigi en Febe zaten lekker in de wedstrijd en turnden naar behoren, maar moesten beiden op balk een val incasseren. Desondanks mocht Febe de bronzen medaille komen halen en nam Gigi zelfs goud mee naar huis.

Helaas was Tara haar zenuwen niet de baas op drie van de vier toestellen, maar liet zich niet van de wijs brengen op het onderdeel sprong. Tara turnde zich naar de 14e plek en neemt haar leerpunten mee naar huis.

In dezelfde wedstrijd kwamen ook Anouk van Beek en Maureen Eggink (jeugd G) uit. Hoe lastig het is om na zo’n lange tijd alles weer op het juiste moment te laten zien konden ook zij bevestigen. Anouk turnde mooi en beheerst, maar moest ook de balk 1 keer te vroeg verlaten. Anouk werd knap 10e in een groot deelnemersveld.

Maureen liet zien net als in de trainingen het zonnetje in huis te zijn. Op het toestel vloer, waar ze altijd naar uitkijkt, spatte het enthousiasme er vanaf met een lach van oor tot oor! Maureen eindigde op de 7e plek.

Als laatste deze dag mocht Kristina Buda uitkomen in haar niveau (junior E).

Deze dame heeft bewezen een doorzetter te zijn. Kristina begon lekker op sprong. Turnde een prima brugoefening, waar vooral veel eigen doelen behaald werden. Bleef staan op balk en liet een mooie vloeroefening zien waar ze helaas wel 1 val moest incasseren. Kristina eindigde op een mooie 9e plek.

Wat was het fijn eindelijk weer te kunnen laten zien waar zij zo hard voor gewerkt hebben. Een fijn team dat elkaar er doorheen sleept en elkaar positief stimuleert. Met goede moed gaan zij de volgende wedstrijd tegemoet.

Kristina
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie