Iris Scholten gaat ‘Back to School’ op de Groene Vallei tijdens de Koningsspelen

20 april 2022 om 14:57 Sport Deel je nieuws

In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen, in september en oktober dit jaar, bezoeken meerdere Oranje speelsters een basisschool in het kader van het project ‘Back to School’. De volleybalsters vertellen over hun ervaringen als topsporter en geven een volleybalclinic. Op vrijdag 22 april, tijdens de Koningsspelen, komt Iris Scholten naar onze school.

Oranje bezoek
De Koningsspelen krijgen een extra oranje tintje met het bezoek van deze topspeelster. De kinderen gaan die dag, na de opening en het Koningsontbijt, kennismaken met verschillende sporten. De onderbouw gaat voetballen op de velden van DTS. De groepen 5 tot en met 8 gaan rugbyen met RCW en volleyballen met Iris Scholten. De volleybalster zal eerst de kinderen vertellen over haar leven als topsporter. Aansluitend geeft ze een clinic in de gymzaal in sporthal de Peppel.
 

Play Volleybal campagne 
Back to School is onderdeel van de promotiecampagne Play Volleybal. Met deze campagne wil de Nevobo volleybal promoten en nieuwe leden aantrekken. Vanuit de bond wordt de Play Volleybal campagne landelijk gevoerd. Daarnaast worden volleybalclubs betrokken om Play Volleybal lokaal en regionaal optimaal zichtbaar te maken. Hier lees je meer over de Play Volleybal campagne

FIVB WK Volleybal Vrouwen 
Het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen wordt van 23 september t/m 15 oktober 2022 gehouden in Nederland en Polen. Het is de eerste keer dat Nederland een wereldkampioenschap volleybal toegewezen krijgt. Aan het WK doen 24 landen mee, die in totaal 103 wedstrijden spelen. Er worden zo’n 200.000 toeschouwers verwacht. Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie Arnhem (GelreDome), worden er ook wedstrijden gespeeld in Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport). De organisatie is in handen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en TIG Sports. Kijk voor meer informatie en tickets voor het WK op volleybal.nl/wkvolleybal.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie