Skeletonster Kimberley Bos is bij de World Cup in Whistler, de openingswedstrijd van het seizoen, als vijfde geëindigd
Skeletonster Kimberley Bos is bij de World Cup in Whistler, de openingswedstrijd van het seizoen, als vijfde geëindigd Viesturs Lacis

Kimberley Bos goed van start in World Cup met vijfde plaats in Whistler

25 november 2022 om 08:57 Sport

EDE Skeletonster Kimberley Bos is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In het Canadese Whistler kwam ze donderdag, lokale tijd, tot een vijfde plaats bij de openingswedstrijd van de World Cup. 

Dat klassement wist de 29-jarige Edese in de afgelopen winter te winnen. Bos was al enkele jaren niet meer in Whistler geweest, waar met name concurrenten uit Canada en Amerika wel in actie kwamen op de snelste baan ter wereld. ,,Dit resultaat is beter dan ik verwacht had toen ik hier vorige week naartoe kwam.” Komende donderdag wordt in het Amerikaanse Park City de tweede wedstrijd van het seizoen georganiseerd.

PERSOONLIJK RECORD ,,Deze wedstrijd was een prima seizoenopener”, keek Bos na afloop van de World Cup in Whistler terug. ,,Voor mij was het een goede verbetering ten opzichte van de laatste keer dat ik hier was. Toen werd ik twaalfde op het WK, mee veel van de mensen die er nu ook weer waren. Daar zat ik ditmaal toch mooi voor. Er is ook zeker nog ruimte voor verbetering, maar ik heb een PR neergezet op de afdaling en bijna ook op de start. Daarnaast haalde ik een eigen snelheidsrecord van 142.7 kilometer per uur, de hoogste snelheid van het startveld.”

SOLIDE BEGIN Na haar bronzen medaille op de Olympische Spelen van afgelopen winter in Beijing, heeft Bos de ambitie uitgesproken om ook op de Spelen van 2026 in actie te komen. De route daar naartoe is met de start van het nieuwe seizoen nu begonnen. ,,Dit was een solide begin. Eens kijken of we er de komende weken nog wat meer uit kunnen halen.” 

Het WK eind januari in Sankt Moritz is dit seizoen het hoofddoel van Bos. Daaraan voorafgaand worden zes World Cup wedstrijden georganiseerd. Naast die in Park City, staat op 16 december in Amerika ook nog de World Cup in Lake Placid gepland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie