Afbeelding
Theo Beumer

Nederlandse mannen moeten op herhaling kwalificatie WK Padel Paraquay

8 juli 2018 om 21:13 Sport/sport

BENNEKOM De Nederlandse mannen (foto 5) konden het huzarenstukje van de vrouwen niet evenaren. In de alles beslissende laatste set tegen Duitsland werd een 6-3 nederlaag geleden.

Eip Janssen

,,Directe plaatsing voor het WK Padel in Paraquay is niet gelukt. Dat betekent dat we in de herkansing moeten deze zomer in het Belgische Gent. In een herkansingspoule met andere ploegen die op de tweede plaats zijn geëindigd. Ik weet in ieder geval dat Finland en USA of Mexico erbij zit. De Finnen heb ik onlangs gezien en moeten voor ons haalbaar zijn", opende bondscoach Padel Pjotr van Dalfsen.

Hij zag zijn ploeg met 1-2 van buurman Duitsland verliezen. Eerder liep het crescendo. Het duo Uriël Maarssen en Bram Meijer versloeg het Duitse koppel Daniel Lingen/Fabian Schmidt met 2-0.

,,In de tweede partij stelden de Duitsers het sterke duo Oliver Schwörer/Darek Nowicki op. Ons duo Peter Bruijsten en Berend Boers ging met 0-2 kopje onder. Toch waren er kansen want in de eerste set werd in de tiebreak een 3-0 voorsprong genomen. Uiteindelijk wonnen de Duitsers met 5-7. Natuurlijk is het jammer dat een 3-0 voorsprong wordt verspeeld. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het Duitse duo op 4-15 en 5-6 voorsprong de set nog uit handen gaf."

In de alles beslissende laatste partij was het Duitse duo Lennart Samuelsen/Christian Boenhnke met twee keer 6-3 te sterk.

,,Ik ben tevreden hoe er is gespeeld. Natuurlijk zijn de spelers teleurgesteld. Ook in de analyse kunnen zij moeiteloos aangeven waar het fout ging. Maar in het spel maak je keuzen en soms pakken die goed en soms minder goed uit. Maar laten we eerlijk zijn het Duitse team is ook geen kinderachtige ploeg", besloot de bondscoach.

VROUWEN De Nederlandse vrouwen hebben zich na een zwaar bevochten 3-0 zege op Zwitserland rechtstreeks geplaatst voor het in oktober te houden wereldkampioenschap Padel in Paraquay.

De Nederlandse vrouwen kwamen zaterdag twee keer in actie. In de ochtend werd Duitsland met 3-0 versloegen.

De Nederlandse vrouwenploeg bestaande uit Kim van Ginkel (LTC Barneveld), Milou Ettekoven (Racketcentrum Houten), Cynthia Dekker (Padel Apeldoorn), Tess van Dinteren (TPC Maaspoort Den Bosch), Violet Hendriks (Victoria Rotterdam), Marcella Koek, Sabine Schuttelaar en Gabriella van der Willige (allen La Playa Rijswijk. De coach is David Mallenco en Ewan Watson is chef de mission van de Nederlandse delegatie (Foto 1) was oppermachtig.

De bij LTC Barneveld spelende Kim van Ginkel (foto 3) werd niet opgesteld.

,,Natuurlijk ben je teleurgesteld. Dat hoort als sporter. Je land vertegenwoordigen is het mooiste wat er is. Maar het is een teamprestatie als wij ons plaatsen voor het WK. Nee, ik zit geen moment te hopen dat een medespeelster het niet goed doet. Als ik mag spelen wil ik dat op basis van eigen prestaties doen."

Chef de mission Ewan Watson (Foto 1 links) vult aan: ,,Op het laatste EK Padel is Nederland zesde geworden. Spanje en Portugal 1 en 2 zijn in Europa echt top. Maar wij komen eraan. Senegal is het eerste Afrikaanse land dat zich hier laat zien. Helaas nog niet met een vrouwenteam.  Nederland heeft goede kansen bij de vrouwen. Zowel tegen Duitsland als Zwitserland liggen er kansen."

Tegen Zwitserland moest het Nederlandse team vol aan de bak. Maar uiteindelijk werd na een fel gevecht een 3-0 zege behaald. Onder het toeziende oog van het Edese burgemeestersechtpaar Verhulst kwalificeerde Nederland zich dus voor het WK Padel.

Milou Ettekoven/Marcella Koek wonnen hun wedstrijd met 6-3 en 7-5 van Michelle Syffrig en Rebecca Winzeler. Daarna wisten Sabine Schuttelaar en Gabriella van der Willige met 7-6 en 6-3 Stefnia Boffa/Anouk Faure te verslaan. Tess van Dinteren en Cynthia Dekker hadden weinig moeite met het duo Larissa Meyer/Nathalie Wild gezien de cijfers 6-2 en 6-0.

 Zowel Kim van Ginkel als Ewald Watson waren blij dat de mogelijkheid om in Gent via een tweede plaats zich alsnog te kwalificeren onnodig was.

,,Deze jonge maar snelgroeiende sport heeft succes op een wereldpodium echt nodig. Dat is de beste kans je te laten zien", aldus het dolgelukkige duo.

MANNEN Hetzelfde doel probeerden de Nederlandse mannenploeg (foto 5 links) bestaande uit Bram Meijer, Jim Kwakkel (beiden TEZ Enschede), Peter Bruijsten, Berend Boers (beiden Quick Padel Oldenzaal), Uriël Maarsen, Marcel Bogaart, Wouter van de Ridder (allen La Playa Rijswijk) en Sido Nijholt (TV Joure) ook bereiken.

Zowel de Zwitsers als Senegalezen werden met 3-0 verslagen.

Coach Pjotr van Dalfsen was uiteraard tevreden. maar besefte dat de kers op de taart na de 1-2 nederlaag tegen Duitsland was gemist.

,,Ik had al verwacht dat de strijd met de Duitsers beslissend zou zijn. Op beslissende momenten viel het balletje voor hen net goed", aldus bondscoach Pjotr van Dalfsen.

Op de vraag waarop hij zijn team samenstelt is de coach duidelijk.

,,Ik heb acht goede spelers tot mijn beschikking. Je kijkt niet alleen naar de trainingen en/of wedstrijdresultaten. Maar in onze sport is heel belangrijk de match onder beide spelers. Ook kan informatie welk duo de tegenstander opstelt van belang zijn. Het zijn vaak een aantal factoren die de opstelling van de drie teams bepalen. De koppels Peter Bruisten/ Berend Boers en Uriël Maarsen/Bram Meijer zijn voor mij op dit moment vaste keuzen", aldus Van Dalfsen.

Op de wereldranglijst neemt Nederland bij de heren een plaats bij de eerste vijftien teams in. ,,De eerste tien landen plaatsen zich meestal rechtstreeks. Daar willen wij dus heen", vult Pjotr van Dalfsen aan.

Op dit zonnige weekeinde liepen de Nederlandse vertegenwoordigers er letterlijk en figuurlijk 'zonnig' bij. Dat gold ook voor Jack Laanen (TV Keltenwoud).

,,Ik ben verantwoordelijk dat alles goed verloopt. Er is geen wanklank vernomen. Zowel de wereldbond als spelers en officials zijn super tevreden. Met de organisatie van deze kwalificatiewedstrijden zetten we niet alleen de Padelsport in het zonnetje. Maar TV Keltenwoud laat ook zien dit evenement aan te kunnen. Met drie Padel banen zijn we zeer bevoorrecht. Het was alle dagen behoorlijk druk. Op zondag bij de beslissende mannen wedstrijd zelfs zeer druk. Dat maakte de atmosfeer, gezien de aanmoedigingen voor beide teams (Nederland en Duitsland, red) duidelijk. Wij kijken als TV Keltenwoud, gesteund door vele vrijwilligers die menig uurtje en zweetdruppeltje aan de club hebben besteedt tevreden terug", besloot de organisator tevreden.

UITSLAGEN EN PROGRAMMA:

Vrijdag 6 juli:

Heren:

Duitsland - Senegal 3-0

Nederland – Zwitserland 3-0

Zaterdag 7 juli:

Vrouwen:

Duitsland - Nederland 0-3

Nederland - Zwitserland 3-0

Heren:

Duitsland - Zwitserland 3-0

Senegal - Nederland 0-3

Zondag 8 juli:

Vrouwen:

Duitsland - Zwitserland 0-3

Heren:

Duitsland - Nederland 2-1

Senegal - Zwitserland  0-3

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie