Spitsuur voor het doel van Oranje Nassau
Spitsuur voor het doel van Oranje Nassau Peter van der Plas

DTS Ede Vrouwen 1 pakken belangrijke punten na winst tegen Oranje Nassau. (1-2)

11 februari 2023 om 21:56 Sport Deel je nieuws

In Groningen trad vandaag DTS Ede aan tegen Oranje Nassau in een wedstrijd met 2 gezichten.De eerste helft speelde DTS een prima partij, had het meeste balbezit en overwicht. De bal werd goed rond gespeeld en het was Jill Pijnappels die in de 23ste minuut met een intikker de score opende nadat de keepster een schot  niet goed kon verwerken en de rebound van Viviane Verheijen ook nog kon pareren maar vervolgens op het laatste zetje van Jill Pijnappels kansloos was 0-1. DTS kwam veelvuldig via de zijkanten goed door en creëerde kleine kansjes.Na rust een totaal ander beeld, Oranje Nassau begon te voetballen en de organisatie bij DTS was weg mede door veel onnodig balverlies. Oranje Nassau rook haar kansen en kwam enkele keren dicht bij een treffer.  DTS kwam nauwelijks nog in haar spel en enkele wissels moesten hier verandering in brengen. Het was Daphne van Kruistum die in de 87ste minuut haar klasse direct liet zien door bij haar eerste balcontact de bal van 20 meter raak te schieten. De wedstrijd leek gespeeld, echter werd het direct weer spannend doordat Oranje Nassau een minuut later wel het net wist te vinden (1-2) en er nog enkele zware minuten gespeeld moesten worden. Mede door goed spel van ‘Vrouw van de wedstrijd’  Marlon van Pommeren, die vandaag vol de strijd aanging en in vele duels haar tegenstander kansloos liet, werd de winst over de streep getrokken. Marlon keek dan ook tevreden terug op de wedstrijd:,,Het was een zwaar bevochten wedstrijd en hebben eindelijk weer de 3 punten weten binnen te halen. Het was de tweede helft geen mooi voetbal maar hebben het als team over de streep getrokken’’.