Gera op den Kelder speelde haar 200e officiële wedstrijd voor DTS Ede Vrouwen 1
Gera op den Kelder speelde haar 200e officiële wedstrijd voor DTS Ede Vrouwen 1 Sandra van Dam

DTS Vrouwen 1 werkt ook aan doelsaldo na ruime 5-0 overwinning op DSS

18 maart 2023 om 23:56 Sport Deel je nieuws

De vrouwen van DTS Ede hebben vanmiddag hun klasse laten zien door ook DSS volstrekt kansloos naar een 5-0 nederlaag te spelen

Liet DTS vorige week FC Rijnvogels nog lang in leven, dit keer was het voor rust al beslist. Met prachtige aanvallen werd DSS volledig van de mat gespeeld.DSS kwam deze wedstrijd tot geen enkel schot op het doel van DTS. Jill Pijnappels was twee keer trefzeker en scoorde na mooi voorbereidend werk van Sofie Houba en Marlon van Pommeren in de 11de en 22e minuut 2-0. In de 40e minuut was het Viviane Verheijen die de 3-0 liet aantekenen en was het Gera op den Kelder die uit een hoekschop van de zeer sterk spelende Ilse van der Zanden in de 44e minuut zelfs een 4-0 ruststand op het scorebord bracht met een harde kopbal.

Gera op den Kelder werd voorafgaand de wedstrijd nog door voorzitter Jeroen Been gehuldigd met 200 officiële wedstrijden voor Dames 1. Na rust ging DTS door en was het wachten op meer doelpunten, echter de lat (2x), paal en mooie reddingen van de keepster voorkwamen een hogere stand. Toch was het Jill Pijnappels die uit een mooie voorzet in de 70e minuut schitteren binnen kopte 5-0.

Volgende week wacht de kraker uit in Zeist tegen nummer 2 Saestum en zou DTS bij een overwinning gelijk kunnen komen op de 2de plaats in de competitie. Met de huidige vorm en spelniveau zal DTS dan ook komende week naar deze wedstrijd toewerken.