Sanne onder water
Sanne onder water Emiel van Puffelen

De Heiduikers: 50 jaar actief

27 maart 2023 om 12:53 Sport Deel je nieuws

Eind 1972 komt er een dozijn mensen in Ede op het idee om een duikvereniging op te richten. Een paar zijn al lid van een vereniging in Arnhem, maar een vereniging in Ede is handiger. De eerste Algemene Leden Vergadering is op 10 april 1973.

De eerste penningmeester bedenkt de naam “Heiduikers” en als clublogo kiezen ze een zwemmend konijn in een vierkant. De doelstelling is: Het bevorderen dat alle leden op een veilige en plezierige manier duiken. Er worden in die jaren ook (duik)nachten van Ede georganiseerd. Kort na de oprichting zijn er al 23 leden. Dat aantal groeit en momenteel zijn er ruim 60 leden bij De Heiduikers.

Rond 2000 wordt ‘de oude’ Peppel afgebroken en komt het zwembad op de huidige plek. Ons vulstation Het Heischip stamt ook uit die tijd.

De club is super actief met cursussen, evenementen, snorkelen en veel duiken, zelfs in de winter! Tevens is er een enthousiaste OnderWaterHockey groep die wekelijks traint, landelijke competitie speelt en leden voor (inter)nationale teams levert. Twee van de dames werden Wereldkampioen, de mannen Europees kampioen. Zo opgeschreven lijkt alsof je supergoed moet zijn, maar beginners voelen zich er zeker ook thuis.

De Heiduikers genieten al 50 jaar van dit alles en dus is er voor (oud)leden op zondagmorgen 30 april een feestje. Oud-leden kunnen zich hiervoor aanmelden via info@heiduikers.nl Dan krijg je het programma toegestuurd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie