Blauw Geel 9 viert het kampioenschap
Blauw Geel 9 viert het kampioenschap Elwin Bos

Vriendenteam van Blauw Geel ‘55 maakt kans op wedstrijd tegen oud-profs op ESPN

9 mei 2023 om 11:25 Sport Deel je nieuws

EDE - Het negende elftal van Blauw Geel ‘55 uit Ede, maakt kans om op vrijdag 9 juni ‘De Wedstrijd van je Leven’ te spelen. ‘De Wedstrijd van je Leven’ geeft spelers van een amateurploeg de kans om het gevoel te krijgen dat ze een prof zijn in de Eredivisie. Het duel wordt live op ESPN uitgezonden met een voor- en nabeschouwing door Aletha Leidelmeijer, interviews van Hans Kraay jr. en wedstrijdcommentaar van Koert Westerman.

De tegenstander is FC de Rebellen, een team dat bestaat uit spraakmakende ex-profvoetballers, zoals Royston Drenthe, Pascal Bosschaart en Ali Boussaboun, onder leiding van trainer Gertjan Verbeek. De scheidsrechter van dienst is topscheidsrechter Bas Nijhuis.

Om extra kans te maken, heeft Blauw Geel 9 zo veel mogelijk stemmen nodig. Stemmen kan via de website www.wedstrijdvanjeleven.nl of via de Instagrampagina van het team, @BlauwGeel9.

Blauw Geel 9 begon drie seizoenen geleden aan het avontuur in de zogeheten Kelderklasse, het laagste amateurniveau van Nederland. Waar er in het eerste seizoen alleen nog maar werd verloren, werd vorig jaar de opmars ingezet. Dit seizoen werd een droomseizoen en pakte Blauw Geel het kampioenschap. In de voorlaatste speelronde werd directe concurrent Bennekom 11 in de allerlaatste seconde van de wedstrijd met 3-2 verslagen en was Blauw Geel 9 niet meer in te halen. Een wedstrijd spelen die live uitgezonden wordt op ESPN tegen de oud-profs van FC de Rebellen zou een kroon zijn op het nu al geslaagde seizoen. Op zaterdag 13 mei wordt het winnende team bekend gemaakt in de Eretribune op ESPN.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie