Moorfielders dames softbateam is met vlagen op stoom

25 mei 2023 om 17:15 Sport Deel je nieuws

De afgelopen weken hadden de Moorfielders dames geduchte tegenstanders tegenover zich die hoog in de competitie staan. Hoewel coach Karin de dames die dit jaar voor het eerst samen spelen iedere wedstrijd vooruit ziet gaan, waren deze teams duidelijk een maatje te groot voor de nieuwe formatie uit Ede. Afgelopen woensdag was het de beurt aan Hilversum Hurricanes die met hun vierde team naar Ede waren afgereisd. Zeker voor een deel van de wedstrijd kon de Edense formatie hun tegenstanders goed bijbenen, en stond zelfs even voor.  

De gasten uit Hilversum kwamen verwoestend uit de slagblokken, en wisten door economisch te zijn aan slag, en ook een verre driehonkslag meteen 6 punten te scoren die vakkundig door Gerdo op het nagelnieuwe scorebord werden bijgehouden. Wel was er een mooie vangbal van Tamara in het buitenveld te bewonderen. In de gelijkmakende slagbeurt was het aan de Edense debutante Jorien om met een antwoord te komen, en dat loog er niet om. Ze sloeg de bal tot aan het hek voor een in-the-park homerun. Ook Zoë kwam met een honkslag op de honken, en werd vakkundig door Corinne binnen geslagen waardoor de stand op 6-2 kwam. 

In het begin van de 2e inning werden de Hurricanes goed kort gehouden door het Edense veld met twee mooie vangballen van 3e honkvrouw Zoë, en 3-slag door pitcher Ellen. Dit gaf de Moorfielders goede moed, en ze wisten de pitcher uit Hilversum goed te raken. Er waren meerdere mooie honkslagen die in een rally elkaar opvolgden, waardoor Tamara, Jeny, Jorien, Joan en Zoë de score op konden voeren naar een totaal van 7. In deze inning werd er erg goed honkgelopen door de dames wat de nodige extra honken opleverde. 

Deze achterstand liet Hilversum zich niet lang welgevallen. Door een mooie verre klap, and soms wat gegrabbel aan Edense zijde, wisten de Hurricanes de stand weer in hun voordeel om te buigen door 5 punten aan hun totaal toe te voegen. Door een pitcherwissel bij Hurricanes was het een stuk lastiger om de bal te slaan, al moet gezegd worden dat de Edense dames ook op snelle pitchers de bal goed het veld in weten te brengen waarbij de 3-honkslag van Jorien ook zeker vermeld dient te worden. Het enthousiasme tijdens de trainingen betaalt zich duidelijk uit. 

In de laatste slagbeurt van Hurricanes gingen ze fris en vrolijk verder waar ze gebleven waren, en moesten buitenvelders Tamara, Cynthia, Jeny en Franka aan de bak om verder onheil te voorkomen. Door solide acties van korte stop Joan kwam ook aan die inning een eind, waarna Moorfielders nog een gelijkmakende slagbeurt had om iets te doen aan de stand. Dat gebeurde ook wel, pitcher Ellen sloeg 2e honkvrouw Corinne over de plaat die na een mooie honkslag op de honken was gekomen, maar daar bleef het ook bij. 

Al met al was het een leuke wedstrijd, en een waarin ook weer veel is opgestoken over hoe softbal gespeeld kan worden door het Edense team dat duidelijk steeds beter op elkaar ingespeeld raakt, en met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet kan zien. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie