Andrea Lenting behaalt bronzen medaille
Andrea Lenting behaalt bronzen medaille LaPrime/MU

La Prime’s Floretmagie: Triomf in Essen

20 november 2023 om 10:21 Sport Deel je nieuws

Bij het inaugurale Veteranen Schermkampioenschap van Noordrijn-Westfalen in Essen, Duitsland, stond Schermvereniging La Prime trots aan de frontlinie, vertegenwoordigd door drie floretisten. Voor het eerst sinds 2019 organiseerde het bondsland weer een internationaal kampioenschap, in een spliksplinternieuwe sporthal middenin het Roergebied.

In de herencategorie 40-60 jaar wist Michiel Uitdehaag de jongere schermers met een drukkend aggressieve tactiek achter zich te laten, maar moest in een spannende finale terecht de overwinning aan een lokale oudgediende laten. Met een welverdiende tweede plaats bevestigd hij zijn prestatie van een week eerder in Arnhem.

Op het goed bezette damestoernooi kwamen Andrea Lenting en Joëlle Suijckerbuijk uit in de categorie 40-50 jaar. De noeste arbeid tijdens de trainingen van de afgelopen tijd betaalde zich uit in enkele overwinningen in de voorrondes. Helaas moesten de dames daarna tegen elkaar schermen om een plek in de halve finale. Andrea haalde daar haar gram van haar verliespartij in de voorronde en pakte uiteindelijk het brons. Joëlle, voor het eerst op het internationale podium, was desalniettemin zeer tevreden met haar uiteindelijk vijfde plek.

De groeiende deelname van de volwassenen van La Prime, zowel in aantal als in kwaliteit, zijn tekenend voor de sportieve sfeer op de schermclub. Ben je een actieve volwassene op zoek naar een competitieve omgeving zonder verplichtingen? Kom dan eens vrijblijvend langs voor gratis proeflessen. Bij La Prime worden alle Olympische disciplines beoefend, dus er is ruimte voor iedere stijl. Kijk op www.laprime.nl voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie