Steven Koster was oprecht blij met de benoeming 'Lid van Verdienste 'TTV BIT NL
Steven Koster was oprecht blij met de benoeming 'Lid van Verdienste 'TTV BIT NL Eip Janssen

Steven Koster Lid van Verdienste tafeltennisvereniging BIT.NL

1 december 2020 om 12:48 Tafeltennis

EDE Steven Koster is afgelopen maandagavond (30 november 2020) benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ bij tafeltennisvereniging BIT.NL.

Eip Janssen

De 78-jarige nestor binnen BIT.NL was zichtbaar verguld met de aan hem toegekende onderscheiding.

Tijdens de wegens de coronacrisis naar november 2020 uitgestelde algemene ledenvergadering (ALV) werd Steven Koster toegesproken door voorzitter Wim van Ooijen. Hij memoreerde de vele vrijwilligers werkzaamheden gedurende vele decennia die Steven Koster voor zijn tafeltennisvereniging verrichtte.

HULDIGING ,,Koster was actief in diverse geledingen binnen BIT.NL, van bestuurslid tot recreanten trainer, van speler tot lid van diverse commissies. Steven is een prachtig mens, in staat om te relativeren, behept met veel kwaliteiten en nooit te beroerd de vinger op de pols te leggen”, aldus voorzitter Wim van Ooijen. „Alleen het belang van BIT.NL stond voorop in de beleving van Steven, altijd. En dat deed je op eigen manier.”

Deze zomer stopte Steven Koster na bijna vijftien jaar als recreantentrainer. ,, Dat is en was vaak de basis waarop nieuwe leden besloten bij de club te blijven. Mede dankzij jou werd daar de basis gelegd voor de aanwas. Die credits gaan volledig naar Steven uit. Vrijwel elke woensdagavond een grote groep leden die als beginners een balletje sloegen. En als meer geoefende tafeltennissers de groep verlieten om bij de meer gevorderden tafelteltennissers aan te sluiten. Van onbetaalbare waarde”, aldus Van Ooijen.

Steven Koster was zichtbaar vereerd met zijn benoeming tot ‘Lid van Verdienste’ van zijn club BIT.NL.

In zijn dankwoord klonk dat op de voor hem karakteristieke wijze door. „Iedere vrijwilliger heeft het beste voor met onze club, je kunt hooguit van mening verschillen over de uitvoering van bepaalde zaken. Maar als je samen overtuigd bent van het doel kom je daar ook steeds op een goede manier uit. En uiteindelijk staat hier een gezonde vereniging. Blij dat ik daar door de jaren heen een steentje aan heb mogen bijdragen.” De 78-jarige jubilaris kreeg naast de lovende woorden en vele felicitaties. Een ovationeel applaus van de aanwezigen onderstreepte het goede besluit van het bestuur van BIT.NL om de benoeming tot “Lid van Verdienste’ van Steven Koster voor te stellen. Ook zijn dankwoord werd na een even oorverdovende stilte met applaus onderstreept. Een hoogtepunt van de ALV van de club BIT.NL.

NIEUW BESTUUR De ALV BIT.NL die volledig coronaproof verliep werd door iets meer dan vijfentwintig leden bijgewoond.

Naast de tijdens de ALV gebruikelijke agendapunten, waaronder de huldiging van mededelingen werd door de leden afscheid genomen van de bestuursleden Wim van Ooijen en Bert Nab. Beide bestuursleden hebben de club lang gediend.

Tot nieuwe bestuursleden werden benoemd: Wim Spelt (Voorzitter), Peter Groen (Algemeen bestuurslid), Yorick Schurink (Technische Zaken), Rémon Langius (Bar en Gebouw), Christine Blaauw (Secretaris).

De eerste openingsdaad die de nieuwe voorzitter Wim Spelt verrichte was zijn naamgenoot Wim van Ooijen naar voren roepen. ,,De ene Wim is de andere Wim niet. Whats in an name. Maar wat ons wel verbindt is de inzet voor de club. En daar heeft de club in jouw geval (Wim van Ooijen, red.) dankbaar van geprofiteerd. Je inzet voor BIT.NL. is in de afgelopen jaren zowel voor als achter de schermen niet te missen geweest. Je bent eerder al benoemd tot ‘Erelid’ van de club. Maar wij zijn niet voor een gat laat staan een balletje te vangen. Ik vraag de ALV instemming je met ingang van heden (30 november, 2020, red.) te benoemen tot ‘Erevoorzitter’ van TTV BIT.NL. Ook dit voorstel kreeg een honderd procent instemming gezien het applaus.

Zowel Wim van Ooijen als Bert Nab kregen namens de tafeltennisvereniging een stoffelijk blijk van waardering aangeboden.

In coronatijd slaagde BIT.NL erin mede dankzij alle voorzorgsmaatregelen een geanimeerde ALV in krap twee uur te beëindigen.

Wim Spelt (links) zet scheidend voorzitter Wim van Ooijen in het zonnetje.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie