Yorick Schurink is niet overtuigd dat wijzigingen NTTB logisch zijn.
Yorick Schurink is niet overtuigd dat wijzigingen NTTB logisch zijn. Theo Beumer

Schurink: ‘Tafeltenniscompetitie op de schop is prima, maar niet zo’

14 april 2021 om 16:08 Tafeltennis

EDE Yorick Schurink, speler van de Edese tafeltennisclub TTV. BIT.nl is niet helemaal gelukkig met wijze waarop tafeltenniscompetities op de schop gaan.

Eip Janssen

,,Dat er ‘iets’ moet veranderen lijkt me logisch. Maar de nu gekozen oplossing is zeker in de divisie (tweede divisie, red.) niet de meest logische”, steekt de bij TTV. BIT.NL technische man in het bestuur van wal.

De mening van een speler die dus zowel achter de tafel als binnen de club met de veranderingen die de NTTB (Nationale Tafel tennis Bond, red.) wil doorvoeren.

VOORGESTELDE WIJZIGINGEN De NTTB, wil om te beginnen in de ere- en eerste divisie, het hoogst bereikbare niveau in tafeltennisland, de competitie opsplitsen in twee competitie. Er komen dan twee kampioenen die spelen om de landstitel. Tenzij een team beide competitie wint. Volgende verandering is om 6 enkelspelen te plannen en een dubbelwedstrijd. Nu werden negen enkelspelen gespeeld, waardoor een wedstrijd soms heel lang duurt.

,,Dat kan ik me in de twee hoogste divisies nog wel voorstellen. Daar komt nog publiek kijken maar dat is in de lagere divisies veel minder het geval.”

Schurink is van mening dat in de huidige situatie de verhouding reistijd in relatie tot de effectieve speelduur veel beter in balans zou moeten worden gebracht.

,,Wedstrijden op ons (tweede divisie niveau) duren niet zelden meer dan vijf uur. Deze verandering zullen op ons niveau niet voordeliger zijn. Een wedstrijd bijvoorbeeld in Limburg vraagt bijna de gehele dag van de hoofdmacht van TTV.Bit.NL. Maar de wedstrijdduur zal slechts een fractie, ik schat in een uur minder worden, bij drie enkelspelen minder. Dat voelt voor een speler als stap achterwaarts in plaats van vooruit”, gaat Yorick Schurink verder.

Maar wie de plannen niet ondersteund moet ook een alternatief aandragen.

,,Dat klopt. En dat heb ik ook. Bedenk een systeem met meer wedstrijden in kortere tijd. Waarom niet op twee tafeltennistafels tegelijk spelen? Veel publiek komt er niet. Dus ik zie daar ook geen bezwaar in.”

Hoewel de Edese tafeltennissers niet onmiddellijk de gevolgen van de NTTB besluiten zullen merken, is zeker dat er ook in de lagere divisies aanpassingen zullen volgen.

BETREKKEN BIJ ,,Ik denk dat je als landelijke tafeltennisbond je oor te luisteren moet leggen bij de spelers. Zeker in de lagere divisies. Op dit moment wordt of lijkt mij daar te weinig rekening mee te worden gehouden. Misschien heb ik het mis. Maar voorlopig zie ik deze voorgestelde veranderingen, op welk moment van ingang ook, niet als een voordeel voor ons”, vervolgt Schurink.

Het bestuur van TTV.BIT.NL, dat onlangs aantrad bestaat uit voorzitter Wim Spelt, Christine Blaauw, secretaris, Remon Langius, Bar en Gebouw, Peter Groen, Algemene  Zaken en zoals gezegd Yorick Schurink, Technische Zaken.

BESTUURLIJKE ACTIVITEITEN ,,In een tijd waarin de coronacrises de oorzaak is waarin er nauwelijks actieve tafeltennisactiviteiten mogen worden gehouden is bizar. Toch heeft het bestuur geprobeerd feeling te houden met de leden. er is regelmatig vergaderd. Een enquête gehouden onder de leden met als doel de meningen en behoeften van de leden te vragen over de toekomstkoers. Omdat de leden zoals gezegd nauwelijks actief kunnen tafeltennis hebben we ze verrast met een leuk mondkapje. Ook krijgen de leden zodra we weer mogen tafeltennissen wat consumpties en snacks aangeboden. En hebben we  online een TTV BIT PubQuiz gehouden. Zo houdt je wat binding met je leden. Voor zover ons bekend komen de leden de coronatijd gezond door. En ook het aantal leden dat de club heeft verlaten is gelukkig minimaal. Dat sterkt ons als bestuur om d4 zaken voortvarend aan te pakken zodra dat mag”, besluit Yorick Schurink gedecideerd.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie