Maarten Loeve was deze zaterdagmiddag voor Buitenpost in enkelspel onverslaanbaar.
Maarten Loeve was deze zaterdagmiddag voor Buitenpost in enkelspel onverslaanbaar. Eip Janssen

BIT.NL doet geen goede zaken: degradatie is bijna niet meer te voorkomen

9 april 2022 om 20:25 Tafeltennis

EDE BIT.NL heeft zaterdag in en bij Buitenpost met 3-4 verloren. Daarmee is handhaving in de eerste divisie tafeltennis bijna onhaalbaar geworden.

Eip Janssen

Het scheelde in de zevende en beslissende wedstrijd slechts enkele punten of de strijd was in Edes voordeel beslist. ,,Bij een 3-3 stand werd het dubbelspel door Maarten Loeve (archieffoto) en mij in de vijfde game met 13-11 verloren. Een balletje meer onze kant op en wij winnen. We moeten reëel zijn en hoewel er nog wat wedstrijden te spelen zijn, zal BIT.NL vrijwel zeker op een degradatieplaats eindigen. Buitenpost telt zes punten meer en die inhalen is gewoon heel lastig”, opent BIT.NL speler Yorick Schurink snel na afloop.

Het Edese trio bestaande uit Maarten Loeve, Yorick Schurink en Alice Barendregt zag de wedstrijd bij Buitenpost om en om verlopen. Schurink zorgde zelf in het laatste enkelspel dat de laatste wedstrijd met een 3-3 score nog alle kanten op kon.

,,Een even pijnlijk als onnodig verlies. Maarten Loeve won zijn beide enkelspelen. Ik kon daar een zege aan toevoegen, terwijl Alice Barendregt puntloos bleef. Zonder slag of stoot is het allemaal niet gegaan. Ook Alice (Barendregt, red.) verloor een enkelspel in vijf gespeelde games. Dan moet je ook wat geluk hebben. Maar BIT.NL staat niet voor niets waar ze nu staan”, sluit Schurink realistisch af.

Uitslagen 9 april:

Avanti - PingPongAlkmaar 2-5

Tempo-Team - Scyedam ?

Buitenpost – BIT.NL 4-3

Stand per 9 april:

PingPongAlkmaar 7-31

Buitenpost 7-26

Tempo-Team 7-25

Scyedam 6-24

BIT.NL 7-20

Avanti 6-14

Programma 16 april:

Avanti - Buitenpost

PingPongAlkmaar - Tempo - Team

BIT.NL - Scyedam 14.00 uur

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie