Karateka's in actie tijdens de Vanencompetitie.
Karateka's in actie tijdens de Vanencompetitie. Karateschool Fightin' Nabil

Acht nieuwe vanen voor Edese karateka's

Vechtsporten Deel je nieuws

Tijdens de 27ste editie van de Karate Vanencompetitie in de Van der Knaaphal hebben de karateka's van Karateschool Fightin' Nabil uit Ede op zondag 3 november acht nieuwe vanen verdiend. 

Tijdens de Vanencompetitie maken jonge karateka’s op een speelse en ontspannen wijze kennis met de wedstrijdsport. Ze leren omgaan met winnen en verliezen en het presteren onder spannende omstandigheden. Voor elke honderd punten verdienen deelnemers een gekleurd vaantje, corresponderend met de verschillende bandkleuren. 

Gele vaan
Besan Kamel, Adam Bekkali, Badr Din Arbaj, Ibrahim Bekkali (schijngevecht), Vlinder Karel, Ibrahim Bekkali, Betul Isik & Adam Bekkali (sparren) kregen de gele vaan na het passeren van de grens van 100 punten. De jeugdige karateka's tussen de 3 en 18 jaar oud waren afkomstig van karatescholen uit o.a. Ede, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leusden, Houten, Veenendaal, Zoetermeer, Hellevoetsluis en Almere mee.

Eerlijkheidsprijs
Naast de uitreiking van de vanen werden tien extra prijzen uitgereikt aan kinderen die op een positieve manier opvielen. De jury keek daarbij naar belangrijke waarden binnen de sport, zoals karakter, etiquette, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en eerlijkheid. De pas 4-jarige karateka Meyssa El Hani (eerlijkheid) viel die eer te beurt.


Voor meer informatie over karatelessen in Ede: zie www.fightinnabil.nl

advertentie