Imane Valk (12) trappend in actie in de woonkamer tijdens een virtueel karatekampioenschap
Imane Valk (12) trappend in actie in de woonkamer tijdens een virtueel karatekampioenschap Karateschool Fightin' Nabil

Edese Karateschool legt focus op wat wél kan

Vechtsporten Deel je nieuws

Sinds alle geldende beperkingen is Karateschool Fightin’ Nabil vooral druk bezig met wat wél kan. Van challenges en instructies via social media tot aan digitaal aangeboden kleurplaten en werkvormen. De club is sinds begin mei in samenspraak met sportservice Ede met trainingen in de buitenlucht gestart. 

‘Dat doen we uiteraard op een veilig en verantwoorde manier en onder begeleiding. In Veldhuizen zijn we actief op Krajicek Playground De Essenburg, in Zuid op Playground Van der Hagenstraat. Mooi om te zien dat nu we als reguliere binnensport eigenlijk veel zichtbaarder zijn in de wijk. Hierdoor hebben zich ook nieuwe geïnteresseerden voor de karatesport aangediend’, aldus trainer Nabil Ou-Aissa.

Creatief alternatief
De Edese Karateschool Fightin’ Nabil besloot daarnaast om een online karatetoernooi te organiseren. Komende zomer (18-22 juli) vindt de eerste editie plaats. ‘De online variant is niet alleen een mooie ontwikkeling in tijden van social distancing, maar vooral het creatieve antwoord op de wens van karateka’s om ook tijdens de corona-periode wedstrijden te doen’, zegt Ou-Aissa enthousiast. Karateka’s nemen hun denkbeeldige gevecht op en sturen een filmpje in. Daar krijgen ze dan cijfers voor van (inter)nationale scheidsrechters. Het deelnemersveld halveert zich met de dag. Alle winnaars komen steeds de volgende dag terug met een nieuw filmpje, totdat er op de finaledag een virtueel podium ontstaat.

Groeien als karateka in de anderhalvemetersamenleving  
De e-Karate Cup richt zich op alle leeftijden en niveaus. ‘We willen al onze leden stimuleren lekker mee te doen. Daarnaast staat het evenement via het digitale platform Sportdata open voor karateka’s uit de hele wereld. Meedoen kan vanuit je woonkamer of tuin, maar ook op een parkeerplaats of pleintje. Dit nieuwe wedstrijd-fenomeen is een mooie kans om tóch te groeien als karateka in de anderhalvemetersamenleving’, aldus Ou-Aissa.

Vanuit de woonkamer
De Edese Karateschool nam recentelijk met een groepje leden deel aan een vanuit Duitsland gehouden e-Tournament. De 12-jarige Imane Valk won knap brons in de categorie u13 female. Haar ingestuurde filmpjes nam ze in de woonkamer op. 

Gratis proeftraject
Karateschool Fightin' Nabil nodigt belangstellenden vanaf 3,5 jaar uit om ter kennismaking met de karatesport voorlopig gratis mee te doen met de outdoor trainingen.  Voor meer informatie: zie www.fightinnabil.nl

advertentie