Sven Buth trappend in actie tijdens een virtueel karatekampioenschap
Sven Buth trappend in actie tijdens een virtueel karatekampioenschap Karateschool Fightin' Nabil

Zestien titels tijdens online NK karate

Vechtsporten Deel je nieuws

Ede - Pakweg een jaar na de eerste geconstateerde coronabesmetting in Nederland vond afgelopen weekend het eerste online Nederlands Kampioenschap karate plaats. Een mooi alternatief voor de jaarlijkse fysieke editie. De karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil namen succesvol deel. Hièro Carrilho, Thaer Kashash, Samy Achghouyab, Besan Kamel (2x), Sham Kashash, Israe Bensalaf, Imane Valk, Junaid Kharmich (2x), Imane El Ouarzazi, Lucas Haasbeek, Adam Kharmich, Albert Germes Caro, Amani Bohoudi en Nour Akhrif werden zelfs (online) kampioen van Nederland in hun leeftijdsklasse.

De karateploeg bleek vooral in de breedte ijzersterk en won naast zestien nationale titels ook zestien zilveren en 21 bronzen medailles. Dankzij alle podiumplaatsen was Karateschool Fightin' Nabil goed voor de eerste plaats in het klassement voor clubs.  

Denkbeeldig gevecht
Karateka’s nemen hun denkbeeldige gevecht op en sturen een filmpje in. Daar krijgen ze dan cijfers voor van door de bond aangewezen scheidsrechters. Het deelnemersveld halveert zich met de dag, totdat op de finaledag een virtueel podium ontstaat.

‘Blijf kinderen perspectief bieden’
Clubcoach Nabil Ou-Aissa: ‘Als club zetten we sinds het begin van de coronacrisis in op wat wél kan. En dus doen we al geruime tijd mee met online wedstrijden. Daarnaast trainen we gewoon door in alle mogelijke vormen. Danwel buiten, online, en er zijn ook maanden geweest dat we binnen aan de slag gingen. Het is mooi om te zien hoe wendbaar de club is, en hoe iedereen zijn schouders eronder zet. Betrokken vrijwilligers en lesgevend kader werken nauw samen om kinderen karate-perspectief te (blijven) bieden. Dit zien we ook terug tijdens het online NK. Onze sporters bewegen mee en laten ondanks alle beperkingen een mooie groei zien. Daar zijn we trots op’.

Voor meer informatie over karatelessen in Ede, tijdens de huidige lockdown ook in de buitenlucht: zie www.fightinnabil.nl

advertentie