Afbeelding
Theo Beumer

Bekerduel Fortissimo – De Paasberg gedeeltelijk ongeldig verklaard

7 september 2019 om 11:16 Voetbal

EDE Fortissimo won zaterdag 31 augustus met 5-2 van De Paasberg. Maar de KNVB heeft de uitslag ongeldig verklaard.

Eip Janssen

De thuisclub paste in minuut 65 een vierde wissel toe. Dit is reglementair niet toe gestaan. De KNVB heeft besloten dat vanaf dat moment de wedstrijd moet worden overgespeeld. De stand was 1-2 in het voordeel van De Paasberg.

Het restant, dus ongeveer twintig minuten wordt overgespeeld op woensdagavond 18 september. De aanvang van dit duel op sportpark Hoekelumse Eng is 19.30 uur.

Reactie Fortissimo:

,,Het klopt dat wij na ongeveer een uur spelen een vierde wissel hebben toegepast. Maar daar gaat wel wat aan vooraf", reageert Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij vertelt hoe een en ander voor en tijdens de wedstrijd is gelopen.

,,Voor de wedstrijd kwamen de trainer van De Paasberg en de scheidsrechter bij ons. De scheidsrechter vertelde dat De Paasberg deze bekerwedstrijd graag als een oefenduel wilde zien. Of Fortissimo er mee kon instemmen doorlopend te wisselen. Dat vond ik geen goed idee. Daarna werd de vraag opgeworpen hoe vaak er in een beker duel gewisseld zou mogen worden. Daarop kwam zowel van de scheidsrechter als clubs geen passend antwoord. Overeen gekomen werd dat maximaal vijf keer mocht worden gewisseld."

Na afloop is er geen woord meer over gewisseld. Maar na de verrassende winst van De Paasberg op OVC'85 (4-2) is er kennelijk toch aan de bel getrokken.

,,Het is vreemd dat zowel Fortissimo als de scheidsrechter niet zijn gehoord. Kennelijk is op basis van een bericht van De Paasberg de KNVB tot deze actie over gegaan. Vanuit Fortissimo (Piet Konings) is contact gezocht met de KNVB district Oost. Daaruit werd niet duidelijk waarom zowel Fortissimo als de scheidsrechter niet zijn gehoord. Reglementair zal de KNVB misschien wel gelijk hebben. Maar dan moet zij ook precies vaststellen op welk moment de vierde wissel (Didier Pol) heeft plaatsgevonden. En dat was net na de 1-1 in de vijfenzestigste minuut. Die stand staat ook in jullie verslag op internet", vervolgt Paul Bremer.

De KNVB district Oost is verzocht alle partijen een verklaring te laten schrijven.

,,Dus niet alleen De Paasberg. Wellicht betekent dat op reglementaire gronden na de vierde wissel de speeltijd moet worden overgespeeld. Maar dan wel bij een correcte 1-1 stand", besluit de Fortissimo trainer.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie