Kamal Bendadi speelde wegens een knie blessure niet bij Blauw Geel '55.
Kamal Bendadi speelde wegens een knie blessure niet bij Blauw Geel '55. Theo Beumer

Probleemloze laatste bekerwedstrijd voor Blauw Geel '55

14 september 2019 om 18:50 Voetbal

EDE Blauw Geel '55 versloeg UNI VV met 5-2. Dat betekent dat de Edese derdeklasser de knock-out fase heeft bereikt.   

Eip Janssen

Die kans heeft Fortissimo na de 4-1 zege op OVC '85 ook. Hoewel de poulefase bij Fortissimo een bizar verloop kent. Eerst werd wegens het te vaak wisselen van Fortissimo tegen De Paasberg de 5-2 winst geannuleerd. De wedstrijd Fortissimo – De Paasberg wordt komende dinsdagavond (20.00 uur) bij een 1-1 stand vanaf minuut zeventig uitgespeeld. Maar het kan nog erger.

Inmiddels is ook de 1-3 winst afgelopen zaterdag bij FC Lienden vervallen verklaard. De reden is dat de KNVB-district Oost FC Lienden uit de bekercompetitie heeft gehaald. FC Lienden stelde tegen Fortissimo een niet speelgerechtigde voetballer op.

De vierdeklassers Harskamp en SDS '55 eindigden met een mooie zege. Zij werden in de poulefase uitgeschakeld en kunnen binnenkort (november) genieten van het enige vrije voetbalweekeind dat 2019 nog telt.

Fortissimo speelde een prima partij tegen derdeklasser OVC '85. De gasten leken af en toe behoorlijk geïrriteerd na een geslaagde Edese voetbal actie.

Het was Arvin van beek die de thuisclub op een 2-0 voorsprong zette. Een onachtzaamheid in de verdediging betekende dat OVC;85 (Jesper Oonk) op 2-1 kwam.

In de tweede helft speelde Fortissimo gretig en met overtuiging. Beide ploegen wisten dat slechts winst telde en zochten de aanval.

Nadat de thuisclub de kans op de 3-1 liet liggen was het Talib Azerkan die voor de verdiende 3-1 zorgde.

Scheidsrechter Celen keurde daarna aan beide zijden een doelpunt af wegens buitenspel.

De uitstekend ingevallen Mahdi M Robble zorgde op aangeven van Anass el Hassnaoui voor de bevrijdende 4-1.

Fortissimo heeft dinsdagavond tegen De Paasberg genoeg aan de huidige stand van 1-1 om de knock-out fase te bereiken.

Die heeft Blauw Geel'55 al bereikt na de 5-2 zege op UNI VV.

,,Het was een matige wedstrijd. Ik had de idee dat mijn ploeg gezien de geringe tegenstand in deze poule vanmiddag niet de nodige motivatie kon opbrengen", opende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Richard Meurs en Simon Kooiman zorgden voor een geruststellende 2-0 voorsprong.

,,In de tweede helft zorgde Kooiman ook voor de 3-0. Na de 3-1 werd weer even gas gegeven. Emre Karaclai en Simon Kooiman scoorden. In blessuretijd viel nog de 5-2 achter doelman Johan van der Wekken.

Bij Blauw Geel '55 staat nu het vizier op de eerste competitiewedstrijd tegen SP Teuge.

,,Ik denk dat ik de basis in het hoofd heb. Alleen de blessures van Kamal Bendaidi en Jos Bolks baren wat zorgen", besloot Wagensveld.

SDS '55 bekert ondanks de 2-3 zege bij AZ2000 niet verder. ,,Dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht nadat Terschuurse Boys vorige week met 11-2 bij AZ2000 won. Voor mij is de competitie belangrijker. Ik heb donderdag de A en B-selectie bekend gemaakt. Maar dat is geen wet van meden en perzen. De meeste spelers hebben een gelijk aantal speelminuten gehad en ik weet waar ik op kan bouwen", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

De Barnevelder kon niet beschikken over de geblesseerde verdediger Martien van den Berg. ,,Mocht hij de eerste competitiewedstrijd niet halen heb ik goede vervanging. Er is een brede selectie waarover ik zeer tevreden ben. Alleen nu nog de juiste afstemming en opstelling bereiken."

Na een kwartier spelen zette Henk Groenevelt de Wekeromse vierdeklasser op een 0-1 voorsprong. Net nadat er een half uur was gespeeld bracht Lennart Ploeg SDS '55 zelfs op 0-2.

,,In de tweede helft werd het wat minder zorgvuldig. En dan zie je vaak dat de ballen die normaal goed vallen nu voor de tegenpartij zijn. AZ2000 kwam knap terug naar 2-2. In de slotfase bracht Frank de Jong ons 2-3 en een verdiende zege", aldus Ronald Tulen.

SDS '55 gaat zaterdag de competitie beginnen bij EZC '84.

,,Ik heb altijd gezegd dat de hele voorbereiding inclusief de bekerstrijd in het teken daarvan staat. Nu is het aan de ploeg mijn gelijk te bewijzen. Een driepunter is een mooie maar ook noodzakelijke competitiestart", meende Tulen.

Het eveneens in de vierde klasse uitkomende Harskamp haalde bij EMM (Randwijk) met 1-5 fors uit.

,,Dat geeft vertrouwen voor de competitiestart in en tegen Vierhouten. Een tegenstander waarvan ik verwacht dat wij minimaal gelijk zijn. De selectie is met een speler of twaalf/dertien wat aan de krappe kant. Het is wekelijks even puzzelen om tot veertien of vijftien spelers te komen", aldus Janco Heimgartner.

De Harskampse trainer zag met genoegen dat Aldo van Norel het scoren in de vierde klasse nog niet verleerd is. Hij zorgde voor de 0-2 voorsprong bij rust.

,,In de tweede helft werd het 1-2 maar daarna gaf Harskamp niet meer weg. Lars van Wikselaar benutte een strafschop nadat Aldo van Norel in het strafschopgebied gevloerd was."

Heimgartner zag dat het spel gespeeld was en Marco Morren (kopbal) en Michael van de Lagemaat zetten de 1-5 eindstand op het scorebord.

,,Er werden ook nog twee doelpunten afgekeurd. Een reden? Ik zou het je niet kunnen vertellen. Het enige wat ik weet is dat ook EMM het met verbazing aanzag", besloot Janco Heimgartner.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie