Aart de Zeeuw

DTS Ede krijgt deksel op haar neus

28 september 2019 om 19:18 Voetbal

EDE ,,Totaal onverdiend. Wij waren heer en meester. Door opgelegde kansen niet te benutten, verzuim je jezelf te belonen. En krijg je de deksel op je neus'', baalde Jeroen Spies na de 3-1 nederlaag van DTS Ede bij WHC.

,,Wij begonnen prima aan de wedstrijd. Wij hadden het onder controle. En wisten uitstekend gebruik te maken van de ruimte die zij weggaven. Maar vergeten uit drie opgelegde kansen te scoren. In feite is er nog niets aan de hand. Tot dat Joël van Wijk na een sprintduel met de spits van WHC ineens de rode kaart krijgt. De scheidsrechter oordeelde dat hij een doorgebroken speler doorhaalde. Een onterechte kaart'', oordeelde de DTS Ede trainer.

,,Remco Speelziek schoof een linie terug. Zaak was het tot de rust uit te spelen. Maar bij een corner waren wij niet scherp genoeg. Jasper Verstraten gaf zelf aan dat hij schuldig was aan de 1-0.'' Jochem Oude Booijink scoorde.

,,Direct na de rust liepen wij niet mee terug bij een aanval van WHC. Dat betekende de 2-0'', had Jeroen Spies gezien. Thijs Dekker was de schutter. ,,Ook met een man minder waren wij de laatste 40 minuten het betere team. Daar heb ik de jongens na afloop ook een compliment voor gegeven. Anouar Tmim bracht al snel de stand terug tot 2-1. Jamal Ouassif had de kans op 2-2, maar bleef niet rustig genoeg.''

Spies wisselde aanvallend met Jurriën van der Horst, Jeffrey Arends en Jordi van Dalen. De gelijkmaker wilde niet vallen. Kort voor tijd werd het nog 3-1 door Sargon Gouriye.

,,Vriend en vijand waren het er over eens dat wij meer hadden verdiend. Daarom is het lastig te accepteren dat je verliest'', merkte de teleurgestelde Spies nog eens op, die komende zaterdag op Inschoten met DTS Ede Bennekom op bezoek krijgt. ,,De laatste twee thuiswedstrijden hebben wij verloren met 0-1. Twee keer liepen wij in het mes. Nu moeten wij zien de kansen wel te benutten.''