Bennekom is klaar voor DTS Ede

28 september 2019 om 20:04 Voetbal

BENNEKOM Vanwege het 65-jarige bestaan was het feest bij Bennekom. Dan verhoogt het feestvreugde alleen maar als je met 4-0 wint van DZC'68. En na twee wedstrijden op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst staat.

Wim van Kessel

Bennekom liet de eerste helft zien niet voor niets bij het rijtje van kanshebbers voor een toppositie te horen. Met verzorgd voetbal werd een aantal mooie aanvallen opgebouwd. Bij de meeste daarvan was Jeffrey Rutgers betrokken. ,,Het ging inderdaad heel lekker'', beaamde de vleugelspits.

,,Mijn eerste twee schoten werden nog net door de keeper gered. Daarna ging er nog een bal in het zijnet. Mijn vierde poging was wel raak.'' Uit een corner van Jelmer Goedhart werd de bal ingekopt door Just Berends. ,,Volgens afspraak sta ik bij een corner altijd voor de keeper. De bal van Just kwam voor mijn voeten. Vervolgens kon ik binnen schieten.''

Ook bij de 2-0 zorgde de aanvoerder van Bennekom onbedoeld voor de assist. ,,Ik werd onderuit gegleden. Een terechte strafschop. Just nam de strafschop en mikte op de paal. Ik denk dat het de bedoeling was'', lachte Rutgers. ,,Ik hoefde de bal maar in te tikken.''

SPELBEELD Gezien het spelbeeld was het een terechte ruststand. Toch had ook de ploeg uit Doetinchem twee behoorlijke kansen. Doelman Christian de Haan bewees weer eens niet voor niets uitgeroepen te zijn tot beste doelman van Ede.

De tweede helft was veel minder van de thuisploeg. ,,DZC ging opportunistischer spelen. Wij gingen teveel mee in de duels.'' Bennekom had geluk dat Max Riekel voor een volledig leeg doel overschoot. Dezelfde speler raakte ook nog eens de lat.

Toen stond het al 3-0. De pijlsnelle Mex Bakker liet de DZC defensie zijn hielen zijn. ,,Hij zei zelf een Usain Bolt actie'', merkte Rutgers op. ,,Daarmee was de wedstrijd wel beslist.'' Vervolgens wisselde trainer Arnold Brehler Tolunay Durmus voor Youssef el Hammouchi, die geïrriteerd was, en solliciteerde naar minimaal een gele kaart. Eerder was Jorn Hiensch al de vervanger geweest van de geblesseerde Joris Klein-Holte.

CONCURRENTIE Het laatste kwartier kwam Fabian Mösle nog in de ploeg. En behaalde een persoonlijk succesje door in de laatste minuut uit een voorzet van Tjalling Kamerman de 4-0 binnen te koppen. Mösle was vorig jaar nog de revelatie van het seizoen. En zit nu dus op de bank. ,,Wij hebben een grote selectie. Er is veel concurrentie. Vorig jaar waren er in feite 12/13 spelers. Nu is de concurrentie veel groter'', weet ook Rutgers.

De 22-jarige inwoner uit Loenen heeft bij Bennekom wel een basisplaats. En weet in zijn vierde seizoen inmiddels dat wedstrijden tegen DTS Ede leven. ,,Dat zijn altijd schitterende ontmoetingen met veel publiek. Wij gaan met een goed gevoel naar Ede. Zes punten op zak. En daar hebben wij de laatste twee jaar gewonnen. Lukt dat weer, kun je spreken van een droomstart. Dan heb je negen punten met zeges op direct concurrenten DFS en Ede. Wij zullen best eens punten verspelen. Maar die zijn dan wel in de pocket'', besluit Jeffrey Rutgers.