1-0
1-0 Theo Beumer

Lunteren overklast Renswoude in tweede helft

5 oktober 2019 om 21:53 Voetbal

LUNTEREN Lunteren deed in de tweede klasse G goede zaken. Streekgenoot Renswoude werd met een 6-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Eip Janssen

,,Uiteraard ben ik super tevreden. Niet alleen over de winst maar ook over de tweede helft. Toen hebben we Renswoude echt onze wil opgelegd", aldus Lunteren trainer Dennis van den Berg.

Hij was dubbel blij omdat hij naast de winst ook de verjaardag van vader en echte Lunteraan Rinus van den Berg mocht vieren.

,,Deze winst draag ik aan mijn vader op. Hij is op en top Lunteraan en leeft wekelijks met ons mee", aldus zoon Dennis van den Berg.

De eerste helft was nog niet super. Duidelijk was wel dat Lunteren de betere ploeg was, en Renswoude zoekende bleef.

,,Zij hadden een punt en ik wist dat wij deze wedstrijd zeker moesten winnen. Maar het moet wel op het veld gebeuren. De 1-0 door Rick Degenaar was een mooie. Een verre uittrap van doelman Nicky Groenevelt maakte Rick dood zoals hij dat alleen kan", ging de Lunteren trainer bewonderend verder.

Hij zag zijn ploeg (Hans van Essen) kansen missen op de 2-0.

,,Ja en wie niet scoort ziet dat vaak de tegenstander doen. In dit geval Renswoudenaar Arjan Verheij", had Van den Berg genoteerd.

Hij sprak in de rust zijn manschappen toe. ,,Ik heb ze aangegeven dat er te veel balverlies werd geleden. Het moest secuurder."

Zijn ploeg voldeed in de tweede helft aan die zo simpel lijkende maar ook moeilijke opdracht.

,,In een tijdsbestek van bijna twintig minuten werd Renswoude weggespeeld. De 2-1(Hans van Essen) viel binnen zes minuten. Twee minuten later was het Rick Degenaar die een diepe bal verzilverde: 3-1. Onze rechtsback Evert Bouw wist met een kopbal bij de tweede paal zelfs de 4-1 te scoren", glunderde Van den Berg.

De wedstrijd was gelopen. Zeker nadat Max Degenaar de bal veroverde in de zestien meter en prima scoorde: 5-1.

,,De 6-1 was de derde van Rick Degenaar. Hij blijft onze goaltjesdief. Maar daarna werd het wat minder. De concentratie vloeide weg. Renswoude scoorde via Larsson van Dijk nog een keer: 6-1."

De Lunterse trainer die zijn ploeg op de vijfde plaats terugvindt met twee punten minder dan de koplopers Unicum, VRC en Batavia'90, gaat zaterdag naar hekkensluiter Lelystad'67.

,,Dat wordt een hele andere wedstrijd. We wisten dat de competitie opening mogelijkheden bood. Dat die tot nu toe uitkomen stelt tevreden. Dat is een compliment aan mijn ploeg", besloot Dennis van den Berg.