Leon Verbakel

ZVV Ede stoomt door

12 oktober 2019 om 09:31 Voetbal

EDE Op de Edese zaalvoetbalploeg ZVV Ede staat momenteel geen maat. Bij de voormalige eredivisionist ZVV Eindhoven werd een knappe 1-3 zege behaald.

Eip Janssen

Na deze zege bezet ZVV Ede in de landelijke eerste divisie nu de tweede plaats met tien punten uit vier wedstrijden. De nog zonder puntverlies zijnde koploper Be'79 gaat met twee punten meer aan de leiding.

,,Het werd in Eindhoven een sensationele en spannende wedstrijd. Ook werd de wedstrijd in de tweede helft nog even onderbroken na een rode kaart voor een ZVV Eindhoven speler waar het publiek het niet mee eens was", vertelde ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel kort na afloop.

De altijd rustige en ervaren ZVV Ede coach Anouar Tighadouini vertelde later dat hij vond dat zijn ploeg vrijwel altijd het betere van het spel had gehad.

,,Deze overwinning is verdiend en zeker niet gestolen. De ploeg had het al veel eerder af kunnen en moeten maken. ZVV Ede staat verdedigend haar mannetje. In vier wedstrijden maar vijf doelpunten incasseren is gewoon goed. Alleen aanvallend halen we uit de vele gecreëerde kansen nog te weinig rendement."

In de eerste helft, die met 0-0 werd afgesloten wel kansen maar geen doelpunten. Het was Hicham Gaout die in de tweede helft de ban brak en de Edenaren op een 0-1 voorsprong zette.

,,Na ruim zevenentwintig minuten spelen ontving de ZVV Eindhoven doelman Mohamed Belhadj een rode kaart. Hij haalde Ilias Joubid onderuit. Het publiek keerde zich tegen de scheidsrechters, waarna de hoofdscheidsrechter besloot het vermakelijke duel enige tijd stil te leggen", verklaarde Verbakel.

Met een man meer situatie voor ZVV Ede werd het duel gelukkig hervat. ZVV Ede wist van die man meer situatie niet te profiteren.

,,Het werd eerst nog 1-1. In de slotfase kreeg ZVV Ede twee tienmeter trappen. Waar die eerder en vorig seizoen nog weleens werden gemist was het nu wel raak. Het was Hicham Gaout die nog twee keer scoorde en de eindstand op 1-3 bepaalde", eindigde het duo zeer tevreden.

Bij ZVV Eindhoven liep de irritatie op. Een speler en trainer werden eveneens weggestuurd. Achraf Benahmed liep bij ZVV Ede nog tegen rood aan wegens twee gele kaarten. Hij is voor de volgende thuiswedstrijd geschorst.

ZVV Ede mag even genieten van de mooie tweede plaats. De ploeg ontvangt op vrijdagavond 25 oktober in de topsporthal het op de zesde plaats staande ZVV Den Haag.