Albert Willemsen

DTS Ede met de hakken over de sloot

12 oktober 2019 om 17:54 Voetbal

EDE Na een goede eerste helft, beleefde DTS Ede uiteindelijk een lastige middag bij DOS Kampen. De 1-2 zege was met de hakken over de sloot.

,,De eerste drie kwartier was goed van onze kant'', keek Jeroen Spies terug. ,,DOS maakte het speelveld klein. Zij parkeerden wel twee bussen. Wij bleven geduldig. Net voor het half uur scoorde Jasper Verstraten uit een twee tegen één situatie de 0-1. En uit een korte corner van Anouar Tmim maakte David Scholte bij zijn basisdebuut de 0-2.''

,,Op slag van rust viel dan de 1-2 (Allan Bakker). Dat mag niet gebeuren. Dan weet je ook dat je zware tweede helft krijgt. Ook al omdat wij teveel met hun spel mee gingen. De rust was uit ons spel. Voorin werd geen bal vast gehouden. Bovendien verzuimde Jeffrey Arends in een één tegen één situatie de wedstrijd te beslissen.''

,,Het was dan ook maar goed dat Robin Franken bij twee ballen, waarvan er één bovenop de lat viel, er goed bijzat. Gelukkig wisten wij die voorsprong vast te houden. Maar het was zeker niet het voetbal wat ik en ook het team willen zien.''

,,Aan de andere kant winnen wij wel. Wij haken nu wel aan bij de bovenste ploegen. SVZW verliest voor het eerst. Het komt nu allemaal dichter bij elkaar. Volgende week wacht DFS Opheusden. Dat is een zware dobber'', weet de DTS Ede trainer al.

Dan kan Spies in ieder geval weer beschikken over de tegen DOS geschorste Remco Speelziek. Van de drie geblesseerden Haikaz Vervaart, Sil Buikema en Kevin Velthuizen is in iedere geval laatst genoemde weer beschikbaar.