Koploper Fortissimo heeft het lastig

26 oktober 2019 om 19:14 Voetbal

EDE Koploper Fortissimo versloeg Almen met 5-1. Maar de Edenaren hadden het op eigen veld een uur lang heel lastig.

,,Almen is een ploeg die je laat komen. De ploeg die niet tegen ze scoort moet heel alert blijven. In het eerste kwartier had een 2-0 voorsprong niet misstaan. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de gasten vooral na rust mogelijkheden hadden de score te openen", keek Fortissimo trainer Paul Bremer terug.

De start was voor de thuisclub al problematisch.

,,In de voorbereiding haakte vaste linksback Arjen Wilting geblesseerd af. In de rust kwamen daar Stan Buitenhuis en Jip van de Peppel bij. Drie niet geplande wissels veroorzaakt altijd ruis in de ploeg."

Bremer was wel zo reëel om de brilstand bij rust niet alleen daaraan te wijten.

,,Ik vond ons bij vlagen wat ongeconcentreerd en slordig spelen. Het raffinement om een voorsprong te nemen ontbrak. Gelukkig bij Almen na rust ook. Anders moet je in de achtervolging", analyseerde hij.

Na ruim een uur spelen een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

,,Het was Anass el Hassnaoui die scoorde. Vier minuten later bracht hij (Anass el Hassnaoui) op aangeven van Talib Azarkan de stand op 2-0. Bij de 3-0 van Lars Haalboom dacht ik op rozen te zitten. Uit een corner scoorde Almen toch de 3-1", sipte Paul Bremer.

Maar wederom gaf zijn ploeg geen krimp. Anass el Hassnaoui en Talib Azarkan zorgden voor een 5-1 zege.

,,Bijna zes doelpunten per wedstrijd en gemiddeld een tegen. Natuurlijk ben ik daarover tevreden. Maar de weg is nog lang. Ja, ik hoor iedereen over een periodetitel praten. Maar dan moeten we tegen Vierhouten'82 en het op de tweede plaats staande Harfsen alert zijn", besloot Bremer.

Fortissimo gaat in de vierde klasse C aan de leiding met achttien punten. Twee punten meer dan Harfsen, terwijl andere ploegen waaronder SDS '55 al op vijf punten staan.