Gifbeker Blauw Geel '55 nog niet leeg

9 november 2019 om 19:21 Voetbal

EDE Blauw Geel '55 (archieffoto) leek tegen het Harderwijkse Zwart-Wit' 63 drie punten te pakken. Maar in de zesennegentigste minuut en letterlijk in de laatste seconde wisten de gasten de 2-2 te scoren.

,,De gifbeker is kennelijk nog niet leeg. Net als in vorige wedstrijden gaat het in de slotfase nog mis. Terwijl mijn ploeg de kans heeft gehad de wedstrijd op slot te gooien. Maar het was allemaal net niet", baalde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Blauw Geel '55 ging goed van start. En werd daarbij wat geholpen door een Zwart Wit' 63 speler.

,,Ik denk na zo'n twintig minuten scoorden zij in eigen doel:1-0. Een minuut of acht later zorgde Art Veldhuizen zelfs voor de 2-0."

Die voorsprong werd een minuut of vier later door de bezoekers gehalveerd: 2-1.

,,Dat was ook de ruststand. In de tweede helft was er weinig aan de hand. Behalve dat wij te veel kansen op de 3-1 lieten liggen", ging Wagensveld verder.

En, het is een cliché, je weet dat wie zelf niet scoort het de tegenstander wel ziet doen.

,,Eerst kreeg nog een tegenstander (Mustafa Kalkan (2x geel dus rood). Hoewel we in overtal waren gooide Zwart Wit '63 alle remmen los. Met de fatale zesennegentigste minuut dus de 2-2", sloot David Wagensveld behoorlijk teleurgesteld af.

Blauw Geel '55 bezet in de derde klasse de zesde plaats. De achterstand op de eerste periodekampioen VVOP is slechts vier punten.

Op zaterdag 23 november gaan de Edenaren op bezoek bij Hoevelaken.

Komende donderdagavond wordt in Puiflijk een bekerwedstrijd gespeeld tegen SCP. De aanvang is 20.15 uur.